Kan gjenopplive Herøya

Etter nedleggelsen av produksjonen på Herøya håper hovedtillitsvalgt Hans Ødegård å berge opptil 100 arbeidsplasser med nytt prosjekt.

HÅPER PÅ FINANSIERING: Hovedtillitsvalgt Hans Ødegård håper å berge 100 arbeidsplasser ved å bruke deler av Wafer-anlegget på Herøya til ny virksomhet.
Publisert:

Etter nedleggingen av waferprodusenten på Herøya jobbes det nå med å starte et nytt solselskapet som har potensial til å ansette 100 jobber.

- Det er noe vi begynte å se på da Rec la ned. Hvorvidt det finnes nok interesse og penger til noe, vet vi ikke ennå, sier hovedtillitsvalgt Hans Ødegård til Finansavisen.

Planen er ifølge avisen å spesialisere seg på silisiumblokker, siden de ikke krever de samme kostbare skjæreprosessen som i waferproduksjon.

Det jobbes både i Norge og internasjonalt med å få på plass finansieringen til prosjektet.

- Det nye selskapet vil mest sannsynlig bestå av et produksjonsmessig samarbeid mellom Herøya og Singapore, hvor andre aktører vil komme inn på finansieringssiden, sier tidligere teknologidirektør i Rec Erik Sauer til Telemarksavisa.

«Betydelig negativt resultat»

Rec la ned siste del av produksjonen på Herøya der 600 personer ble rammet.

- Dette skjer med bakgrunn i den meget krevende markedssituasjonen vi opplever for disse produktene. Vi har dessverre måttet konkludere med at det vil bli negativt økonomisk resultat også i tiden fremover, og da finner vi det ikke forsvarlig å fortsette, sa driftsdirektør John Andersen til E24 i slutten av april.

LES OGSÅ: Rec legger ned på Hærøya

Også produksjonen i Glomfjord ble lagt ned i slutten av mars på grunn av «et betydelig negativt driftsresultat». Selskapet har ikke lenger har operativ drift i Norge.

LES OGSÅ:

Publisert: