Evry om nettbanktrøbbel:
- Feilen er rettet

Flere norske banker hadde problemer med nettbanken, og kundene fikk ikke tatt ut penger i minibanken. Feilen er nå rettet, opplyser Evry.

Publisert:

Litt etter 17.30 hadde flere bankkunder problemer med å betale regninger i nettbanken, blant annet DNB-kunder som kontaktet E24.

- Feilen ligger hos oss. Det varierer litt fra bank til bank, men problemene varte omtrent en time, sier pressetalsmann for Evry, Geir Remman, til E24.

Klokken 18.49 melder Remman at bankene er tilbake i normal drift.

- Det var en nettverksfeil hos oss, og jeg vil ikke si med sikkerhet hva årsaken kan være. Det påvirket flere banker, blant annet DNB og Sparebanken, sier Remman til E24.

Fikk ikke betalt med kort

Feilen gikk utover tilgangen til nettbankene, og pengeuttak i minibanker var også berørt.

- Man fikk ikke tatt ut penger i minibank, uavhengig av hvor man er kunde. Mange bankkunder opplevde nok de ikke fikk tatt ut penger i utlandet heller, sier Remman.

- Vanlig kortbruk i butikk går på reserveløsning, og det betyr at kunder kan bruke bankkortet når de handler, og til uttak av penger i butikk.

Imidlertid skal noen få kunder i Skandiabanken hatt problemer med å bruke kortet i butikk, opplyser banken til E24.

- Jeg kan bekrefte at vi også var omfattet av denne feilen. Det betyr at noen kunder har kunne brukt kortet sitt, mens andre ikke fikk brukt det. Det interne saksbehandlingssystemet og kort i butikk feilet, sier kommunikasjonssjef i Skandiabanken Leif-Kjartan Bjørsvik

Nordea: - Ikke berørt

Evry levere også tjenester til Nordea, men kommunikasjonsrådgiver Johannes Stenwig i Nordea opplyser til E24 at Nordeas kunder ikke var berørt.

- Vi har en litt annen pakkeløsning enn de andre bankene, så det kan være grunnen, sier han.

DNB lovet feilfri sommer

DNB-kunder henvendte seg til E24 i forbindelse med at det var problemer med nettbanken. DNB bekrefter at dette er tilfellet.

- Det gjelder visstnok alle banker. Og det som skjer er at folk har problemer med betaling og uttak i nettbanker, i tillegg til ustabilitet i nettbanken, sier presserådgiver Vidar Korsberg Dalsberg til E24.

22. juni lovet DNB kundene at nettbanken skulle fungere i sommer. Dagen etter løftet ble avgitt, oppsto flere problemer i nettbanken. 4. juli oppsto det også trøbbel med bedriftsnettbanken.

Onsdagens problemer er sommerens mest omfattende hendelse for DNBs del.

- Det er svært beklagelig for kundene at nettbanken er nede, men i de tilfellene det har vært problemer, har det vært i kortere perioder. Når det er store feil, må det restartes, og det tar litt tid. Normalt vil systemene være oppe og gå i løpet av kort tid, men vi har stor forståelse for at kundene ikke er fornøyd når nettbanken er nede. Og det er heller ikke vi, sier Dalsberg.

Setter inn ekstra overvåkning

Rundt én million nordmenn bruker Evrys tjenester hver dag. Det siste året har det flere ganger oppstått problemer med nettbankløsningene.

- Vi beklager, og vil ha ekstra overvåkning av tjenestene fremover. Vi har gjennom hele sommeren sagt vi skal ha høy beredskap. Når en slik type feil inntreffer har vi i løpet av få minutter satt inn alle nødvendige ressurser. De kommer til å følge opp tjenestene fremover. Selv om det er ferietid vet vi mange bruker banktjenester like mye nå som i resten av året, sier Remman.

Les også:

DNB om trøbbel med bedriftsnettbanken: - Feilen er rettetMer nettbanktrøbbel hos DNBForsinkelser i overføring av lønn og skattepenger hos DNBDNB lover at nettbanken skal fungere i sommer

Publisert: