Oslo er verdens dyreste storby

Norges hovedstad er verdens dyreste storby, ifølge en undersøkelse som PriceRunner har gjort blant 24 storbyer verden over.

Publisert:

Bak Oslo følger København og Paris. På fjerdeplass ligger Stockholm. I motsatt ende av skalaen befinner Shanghai, San Francisco og Vilnius seg, viser undersøkelsen.

Undersøkelsen fra PriceRunner, som er en svensk forbrukerguide for pris- og produktsammenligninger, har sett på en rekke populære produkter og tjenester verden rundt. 20 av de 24 storbyene i undersøkelsen er i Europa.

Mye å spare

Det viser seg at man kan spare tusenvis av kroner på samme produkt, avhengig av hvor man handler. En Sony Playstation 3 er for eksempel drøyt 1.000 svenske kroner billigere i Tokyo enn i Stockholm, og undersøkelsen slår fast at prisnivået i gjennomsnitt er 10 prosent lavere i San Francisco enn i New York.

En iPod er for eksempel 20 prosent billigere i USA enn i Sverige. Skal du kjøpe en flatskjerm-TV fra Samsung, bør du ikke gjøre det i Reykjavik. Der koster den nemlig 10.000 svenske kroner mer enn i Stockholm.

Stockholm kommer derimot dårligst ut på undersøkelsen når det gjelder prisen på bussreiser. En bussreise i Stockholm koster 30 svenske kroner, mens Shanghai er billigst med 2,28 svenske kroner.

Big Mac-indeksen

Den klassiske måten å sammenligne priser på er å se på hva en Big Mac-hamburger koster, melder nyhetsbyrået TT. Ifølge undersøkelsen får du minst for pengene ved å kjøpe hamburgeren i Oslo. Stockholm har den tredje dyreste hamburgeren. Svenskenes hovedstad kommer også dårlig ut når det gjelder pris på kaffe, tamponger og bleier.

Til forsiden

Publisert: