Disse vant Ikea-kampen

Arendal og Porsgrunn nådde ikke frem i kampen om Norges nye Ikea-varehus.

Publisert:

Ikea Norge har pekt ut tomter på Danebu, midt mellom Sandefjord og Larvik, og i Sørlandsparken Øst i Kristiansand, som de beste stedene for etablering av to nye Ikea-varehus, skriver den svenske møbelgiganten i en pressemelding.

- Trofaste IKEA-kunder

- Vi har mange gode og trofaste Ikea-kunder både fra Sørlandet og Vestfold- og Grenlandsområdet og ønsker å bygge varehus i Kristiansand og Larvik for å komme nærmere disse kundene, sier Jon Simenstad, ekspansjonssjef i Ikea Norge.

Valget på Sørlandet sto mellom Kristiansand og Arendal, og i Vestfold/Telemark mellom Porsgrunn, Tønsberg og Larvik.

- Vi har hatt svært gode prosesser med alle involverte parter og det var kun marginale forskjeller som skilte alternativene, sier Simenstad.

Gode kollektivforbindelser

Ikea mener både Kristiansand og Larvik har en optimal beliggenhet i forhold til hva Ikea har sett etter.

- Tomtene har en god plassering i forhold til kundene våre, bra infrastruktur, og med gode muligheter for utbygging i forhold til kommunale og regionale planer. De gode kollektivforbindelsene er også viktig for oss siden Ikea har som mål å oppnå en større andel kollektivreisende kunder, sier Simenstad.

Ikea er fra før etablert i Norge med to varehus i Oslo (på Slependen og Furuset), i Sandnes, Åsane i Bergen og Leangen i Trondheim.

Publisert:
Gå til e24.no