Airbus iverksetter beredskapsplan for en «hard brexit»

Fyller opp delelagrene for å sikre fortsatt produksjon etter britenes avskjed.

FYLLER OPP: Airbus vil ikke vente og se hva som blir enden på brexit-visa, og fyller heller opp delelagrene. Her fra produksjonen av en Rolls-Royce Trent XWB, som lages til Airbus A350-familien.

Foto: Pool New Reuters
Publisert:

Usikkerheten rundt den britiske regjeringens strategi for brexit er nå så stor at Airbus har iverksatt sine beredskapsplaner, sa Airbus-sjef Tom Enders under flymessen Fairnborough Airshow i England onsdag, ifølge Reuters.

– Vi iverksetter nå vår beredskapsplan, som hovedsakelig handler om å sette opp buffere. Så vi bør være i stand til, i en kort periode etter brexit, å dempe effektene, sier Enders.

Les også

Airbus lei av brexit-usikkerhet - skisserer to scenarier

Den europeiske flyprodusenten vil nå begynne å fylle opp sine delelagre på kontinentet, for å være helt sikre på at de kan fortsette produksjonen også etter at britene forlater EU om mindre enn ni måneder.

Airbus-sjef Tom Enders.

Foto: Pascal Pavani AFP

Tidligere har Airbus hatt produksjonsflyt hvor disse delene har ankommet fabrikkene akkurat i tide til montering, skriver nyhetsbyrået.

– Jeg tenkte at Theresa Mays Chequers-plan var et steg i riktig retning. Nå ser vi alt dette falle fra hverandre igjen, som gir oss enda større grunn til å ta mer alvorlige beslutninger, sier han, og viser til at May har latt en gruppe konservative brexit-supportere endre på planen i etterkant.

Britiske Rolls-Royce, som blant annet produserer flymotorer, uttalte tirsdag denne uken at de sitter med samme planer, men at de vil vente med å iverksette dem til fjerde kvartal i år.

Her kan du lese mer om