Airbus iverksetter beredskapsplan for en «hard brexit»

Fyller opp delelagrene for å sikre fortsatt produksjon etter britenes avskjed.

FYLLER OPP: Airbus vil ikke vente og se hva som blir enden på brexit-visa, og fyller heller opp delelagrene. Her fra produksjonen av en Rolls-Royce Trent XWB, som lages til Airbus A350-familien.

Foto: Pool New Reuters
  • David Bach
Publisert:

Usikkerheten rundt den britiske regjeringens strategi for brexit er nå så stor at Airbus har iverksatt sine beredskapsplaner, sa Airbus-sjef Tom Enders under flymessen Fairnborough Airshow i England onsdag, ifølge Reuters.

– Vi iverksetter nå vår beredskapsplan, som hovedsakelig handler om å sette opp buffere. Så vi bør være i stand til, i en kort periode etter brexit, å dempe effektene, sier Enders.

Les også

Airbus lei av brexit-usikkerhet - skisserer to scenarier

Den europeiske flyprodusenten vil nå begynne å fylle opp sine delelagre på kontinentet, for å være helt sikre på at de kan fortsette produksjonen også etter at britene forlater EU om mindre enn ni måneder.

Airbus-sjef Tom Enders.

Foto: Pascal Pavani AFP

Tidligere har Airbus hatt produksjonsflyt hvor disse delene har ankommet fabrikkene akkurat i tide til montering, skriver nyhetsbyrået.

– Jeg tenkte at Theresa Mays Chequers-plan var et steg i riktig retning. Nå ser vi alt dette falle fra hverandre igjen, som gir oss enda større grunn til å ta mer alvorlige beslutninger, sier han, og viser til at May har latt en gruppe konservative brexit-supportere endre på planen i etterkant.

Britiske Rolls-Royce, som blant annet produserer flymotorer, uttalte tirsdag denne uken at de sitter med samme planer, men at de vil vente med å iverksette dem til fjerde kvartal i år.

Her kan du lese mer om

  1. Airbus
  2. Luftfart
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Airbus lei av brexit-usikkerhet - skisserer to scenarier

  2. Har sikret seg britisk flylisens før brexit

  3. Industrigiganter roser Mays brexitforslag

  4. Annonsørinnhold

  5. Her er EUs nødløsning for å unngå brexit-kaos i luften

  6. Airbus truer med å legge ned i Storbritannia