Skogen Lund om Mille-Marie Treschow: Hun var en sjeldenhet i dobbelt forstand

Avtroppende NHO-sjef Kristin Skogen Lund mener Mille-Marie Treschow gikk foran som kvinnelig toppleder.

DØD: Mill-Marie Treschow har gått bort, 64 år gammel.

Foto: ESPEN BRAATA VG
Publisert:

Søndag morgen ble det kjent at skogeieren og forretningskvinnen Mille-Marie Treschow er død. Hun ble 64 år gammel og døde på Sykehuset Vestfold. Dødsårsaken er ikke kjent.

Avtroppende NHO-sjef Kristin Skogen Lund var blant dem som kjente Treschow godt.

– Det var trist å høre om Mille-Maries bortgang. Jeg lærte å kjenne henne som en svært hyggelig person, som var genuint opptatt av å foredle familiebedriften hun ledet i mange år, formidler Skogen Lund gjennom sin kommunikasjonsrådgiver i NHO.

Les også: Mille-Marie Treschow (64) er død

Toppsjefen fortsetter:

– Hun var en sjeldenhet i dobbelt forstand: Hun gikk foran som kvinnelig toppleder – dem er det dessverre altfor få av i private bedrifter. Men hun var det også i en utpreget mannsdominert bransje. Vi trenger flere som henne, mener Kristin Skogen Lund.

TRIST: Avtroppende NHO-topp Kristin Skogen Lund.

Foto: Tore Meek NTB scanpix

Hun er for tiden er i permisjon fra jobben som adm.dir. i NHO, for å delta på Sjefskurset ved Forsvarets høgskole. I desember overtar hun som konsernsjef i Schibsted.

Trist kommuneledelse

Ordfører Rune Høiseth sier han mottok den triste nyheten da han landet i utlandet i formiddag.

– Dette var en utrolig trist og svært overraskende melding å få. Det er ikke lenge siden jeg snakket med henne og jeg har møtt henne i ulike næringslivssammenhenger. Hun har betydd utrolig mye for kommunen og historien. Han peker på at Treschow alltid har vært svært aktiv i bybildet.

Ordføreren sier han har lært å kjenne Treshcow som en utrolig dyktig forretningskvinne, som Larvik og nabokommunenes største skogeier og ikke minst at hun har tatt vare på Fritzøe-navnet, også gjennom sin restaurering av Fritzøe Hus, der hun bodde.

– Hun skulle snart lansere en bok om de fire årstidene på Fritzøe Hus, sier ordføreren.

Varaordfører i Larvik, Olav Nordheim (Sp) takk varmt for Treschows og bedriftens bidrag.

– Hun un var en stor lokalpatriot og hun ledet Treschow-Fritzøe gjennom en rivende utvikling fra tradisjonell industri og skogbruk inn i ny teknologi, eiendom og moderne skogsdrift, sier varaordføreren.

Les også

Mille-Marie Treschow (64) er død