Bostyrer avviser Apollo-påstander om Petter Stordalens Ving-kjøp

Apollo-sjefen sier de aldri fikk muligheten til å kjøpe Ving, og at prosessen «gir en dårlig smak i munnen». Påstandene avvises av både Ving og Bostyrer.

Publisert: Publisert:

I et intervju med Svenska Dagbladet torsdag sa Apollo-sjef Leif Vase Larsen at turoperatøren var interessert i å kjøpe Ving, og hadde fått klarsignal fra sin tyske eier DER Touristik om å undersøke mulighetene for et oppkjøp.

Ifølge Larsen ble selskapets fremstøt avvist.

– Vi fikk nei til å komme inn i prosessen, sa Larsen til avisen.

Disse påstandene ble torsdag avvist av Vinggruppen, som til E24 forklarte at alle hadde like forutsetninger, og at ingen ble nektet å delta i prosessen.

Bostyrer-støtte

Ving får støtte fra Mikael Kubu, administrerende direktør i Ackordcentralen, som fungerte som bostyrer i konkursen.

– Apollo fikk spørsmål fra Carnegie om de ville kjøpe, men takket nei. Jeg har en tydelig loggbok på hvilke finansielle og strategiske kjøpere man har vært i kontakt med. Det er 26 potensielle kjøpere, sier Kubu til Dagens Næringsliv.

Han har ikke noe å utsette på Stordalens kjøp, selv om han erkjenner overfor avisen at fremgangsmåten er uvanlig.

E24 har ikke fått tak i Kubu fredag kveld.

Les også

Apollo-sjefen sier de var interessert i Ving: – Fikk nei til å komme inn i prosessen

Bostyrer-støtte

Apollo-sjefen sier på sin side at selskapet forsøkte å hive seg inn i kampen om Ving.

– Vi vet at vi har forsøkt å komme inn i prosessen via Carnegie flere ganger. Vi både ringte og sendte mail, og de sa at de ikke kunne ta oss med i prosessen, sier Larsen til E24.

– Jeg sier ikke at jeg vet at det har blitt gjort feil, jeg sier bare at prosessen ser merkelig ut, legger han til.

Larsen sier situasjonen endret seg da svenske Ving ble slått konkurs samme dag som de nye eierne ble presentert.

Når et selskap blir slått konkurs, er det bostyreren som får ansvaret for salg av deler eller hele virksomheten.

– Hvorfor var det så viktig å holde pressemøtet klokken 10, før avtalen med bostyrer var på plass? Hvorfor kunne de ikke gjøre det seks timer senere, eller dagen etter? spør Larsen.

– Ansvar for reisende og ansatte

Kommunikasjonssjef Fredrik Henriksson for Vinggruppen i Norden gjentar for E24 at Apollo har hatt samme forutsetninger som alle andre til å komme med bud, og samme tidsramme.

– Ingen bud kom fra dem, skriver Henriksson i en e-post.

– At vi holdt pressekonferansen klokken 10 var viktig fordi flere selskaper ble slått konkurs samtidig. Vi har, som selskap, et ansvar for å informere både reisende og ansatte, som kjøperen har forpliktet seg til en løsning for, slik at deres arbeidsplasser og reiser er sikret, skriver Henriksson.

Han sier at det ikke var et alternativ å ikke informere reisende og ansatte om dette.

– Vi har et ansvar som selskap. Vi har vært åpen om prosessen hele veien, både før og etter pressekonferansen, og vi har vært tydelige med samtlige 26 interessenter som var en del av prosessen, skriver Henriksson.

Larsen i Apollo understreker at han tror at Petter Stordalen er en god eier for Ving.

– Han trekker mye oppmerksomhet til bransjen, som også vi tjener på. Jeg sier ikke at vi kunne vært en bedre eier, men at prosessen ser rar ut, sier Larsen.

Carnegie sier til E24 at de er en finansiell rådgiver, som alltid opptrer på vegne av klienten. De sier at de aldri kommenterer på enkelttransaksjoner eller kunder.

Publisert: