Stordalen har kalt opp Ving-selskap etter Selskapsreisen-karakter

Da en svensk Ving-kunde skulle betale fikk han seg en overraskelse. Selskapet som skulle ha betalingen heter Bramserud Driftbolag AB, etter Jon Skolmens karakter i Selskapsreisen-filmene.

Ole Bramserud, spilt av Jon Skolmen (t.v.), mens hans kamerat Stig-Helmer Olsson ble spilt av Lasse Åberg. Filmen kom ut i 1980, og fikk fire oppfølgere
Publisert:

Petter Stordalen kjøper opp Ving etter Thomas Cook-konkursen. Nå har en svensk reisende oppdaget at Stordalen har benyttet anledningen til å spille svenskene et puss, skriver Expressen.

– Det kjentes ut som om det var en enorm vits, eller veldig smart, sier svensken Mikael Vigvinter (55) til avisen.

Han oppdaget at navnet på selskapet betalingen for reisen skulle inn på heter Bramserud Driftbolag AB, oppkalt etter Ole Bramserud i filmen Selskapsreisen, eller «Sällskapsresan» på svensk.

Ante ugler i mosen

– Bramserud? Var ikke det Jon Skolmens rollefigur i Selskapsreisen? tenkte Vigvinter.

Og han husket riktig – det var Skolmens rollefigur.

– Vi ble veldig usikre på om vi ville betale. Se for deg å gå til politiet og si at du har betalt penger til Bramserud. Da ville du kunne blitt erklært idiot, fortsetter svensken.

Ving: «De norske eierne syns det var gøy»

Vigvinter tok derfor umiddelbart kontakt med Ving, som kom med et betryggende svar: Alt var i orden.

– Med Stordalens overtagelse kan man se sammenhengen. Han er en morsom nordmann. Hadde det vært en vanlig svensk forretningsmann som gikk inn som eier og hadde det vært vanskeligere å se humoren i det, sier Vigvinter til avisen.

Charlotte Hallencreutz, pressekontakt hos Ving, bekrefter Petter Stordalens vits med de solglade svenskene.

– Bramserud er et midlertidig navn som brukes, men som vil bli erstattet. Og det er de nye norske eierne våre som syntes det var gøy med den norske forbindelsen til Ole Bramserud, skriver hun i en e-post til Expressen.

Selskapsreisen-filmen ble svært populær både i Sverige og Norge da den kom i 1980. Den omhandlet svenske Stig-Helmer og norske Ole som møttes på en Gran Canaria-tur, og ble venner - men ikke uten å måtte gjennomgå en rekke forviklinger og strabasiøsiteter. Filmen fikk senere fire oppfølgere.

Publisert: