Hushovd og Svindal skal utvikle hotell på Senja

MILLIONÅR: Aksel Lund Svindal har hatt hell med sine investeringer tidligere, og selskapet han eier med faren, A Management, fikk et resultat før skatt på 9,1 millioner kroner i fjor. Nå satser Svindal med Hushovd og lokale aktører på reiseliv på Senja.

Tore Kristiansen, VG
Publisert:,

Eierselskapene til Aksel Lund Svindal og Thor Hushovd går sammen med Br. Karlsen Holding AS, Bernh. Lund AS, Senjen Invest AS, Riven Holding AS for å etablere Senjen Holding AS.

Selskapet har tatt over kunnskaps- og næringsparken på Finnsnes, hurtigrutekaia på Finnsnes og hotellprosjekter på Husøy og Finnsnes, ifølge Folkebladet.

Målet er å utvikle hotell og reiseliv på Senja.

– Gjennom mitt engasjement i Arctic Race har jeg blitt betatt av Nord-Norge og Senja, og ser at det ligger et stort potensial for å utvikle reiselivsnæringen her, sier Thor Hushovd, ifølge avisen.

Påtroppende styreleder i Senjen Holding, Ole-Martin Lund-Andreassen, mener reiselivsnæringen på Senja har et betydelig utviklingspotensial.

– Vi er veldig glade for at vi nå har fått på plass et eierselskap med god lokal forankring, som har tilstrekkelige finansielle midler, samt kommersiell kompetanse og nettverk til å realisere disse reiselivsprosjektene, sier Lund-Andreassen.

Det er foreløpig ukjent hvor store investeringer det er snakk om.

Hushovd var med på presentasjonen av nysatsingen torsdag. Han er godt kjent med Nord-Norge gjennom engasjementet i Arctic Race.

Maria Holm Simonsen, Folkebladet
Storsatsing på reiseliv på Senja

Les også:

Les også

Resultatfall på mer enn 18 millioner for Svindal-familien