– Sjelden vi har en holme vi skal selge

For under fem millioner kroner kan du få din egen holme i skjærgården på Sørlandet.

SKJÆRGÅRDEN: Lamholmen i Kristiansand er til salgs for 4,75 millioner kroner, viser en annonse på Finn.

Foto: Inviso/Kurt Engen.
Publisert:,

Lamholmen øst for Kristiansand sentrum er lagt ut for salg, viser en annonse på Finn.no. Prisen er satt til tilsynelatende lave 4,75 millioner kroner.

Holmen er på 8,7 mål og skal ha «flotte svaberg til soling, bading og fisking», egen badeplass med sandbunn og en enkel brygge.

Det er også en helt enkel, eldre hytte på 45 kvadratmeter som må totalrenoveres, samt utedo, heter det i annonsen.

Les også

Lei av folk? Her kan du kjøpe din egen øy

– Sjelden

– Vi har fått god respons, og det er mye lokale sørlendinger som har tatt kontakt. Det er sjelden vi har en holme vi skal selge, sier Gustav Johan Sædberg ved Meglerhuset Sædberg, som har fått i oppdrag å selge eiendommen.

Om prisen sier Sædberg at den er basert på en vurdering av eiendomsverdien ut ifra de enkle fasilitetene.

– Selv om det er en hel holme, er det begrensninger på bygningsmasse og brygge. Det er en del som ikke er blitt tatt vare på, noe vi måtte ta hensyn til da vi verdsatte eiendommen.

Det var Fædrelandsvennen som først skrev om holmen som er lagt ut for salg.

Les også

DN: Einar Aas’ bolig på Tjuvholmen solgt for 67,5 mill.

Skal bevares

Sædberg påpeker at eiendommen går under kategorien «landbruks-, natur- og friluftsområde» (LNF), som skal bevare blant annet friluftsområder. Derfor blir det mye vanskeligere å rive og bygge nytt på holmen.

Det er ikke ofte slike holmer blir lagt ut offentlig for salg, ifølge Sædberg siden det gjerne er snakk om familiære forhold.

De tre arvingene har i dette tilfellet rett til å tre inn i høyeste bud på eiendommen, men har lagt eiendommen ut i det åpne marked.

Her kan du lese mer om