Meglerbransjen stanser store fellesvisninger

DNB stanser alle fellesvisninger.

Jarl Fr. Erichsen
 • Hans Jordheim
 • David Bach
Publisert:

Eiendom Norge kommer med ny bransjestandard for visninger for å redusere smittefaren.

Disse vil medføre full stans for store fellesvisninger som trekker mange mennesker, opplyser Henning Lauridsen, sjef i Eiendom Norge.

– I stedet slipper man kanskje inn folk i puljer eller arrangerer private visninger.

– Det viktigste blir å gjøre konkrete risikovurderinger. I ytterste konsekvens kan det være megler vil fraråde salg, for eksempel hvis selger er i en risikogruppe og skal bo i boligen etter salg.

– I tillegg kan videovisning bli en aktuell løsning, for eksempel i tilfeller der kjøper er i en risikogruppe. Da kan man tenke seg en kombinasjon av at vedkommende ser med video og i tillegg sender en stedfortreder, sier Lauridsen.

Alle retningslinjene kan leses her.

DNB dropper fellesvisninger

DNB Eiendom går hakket lenger, opplyser kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø. De stanser alle fellesvisninger.

Han forteller at privatvisningene rent praktisk vil gjennomføres ved at kunder avtaler et spesifikt tidspunkt for privat visning. Dersom tiden ikke strekker til før det er neste kunde sin tur, vil man få mulighet til en ny visning senere.

– Det blir nok en del ekstraarbeid på eiendomsmeglere fremover, men samtidig kan det være at færre boliger blir lagt ut for salg i tiden som kommer. For oss er det viktig å finne en måte å sørge for at boligmarkedet fungerer, og vi mener at vi har funnet en god løsning nå, sier Korsberg Dalsbø. 

Han forteller at arbeidet med de nye retningslinjene ble påbegynt umiddelbart etter gårsdagens pressekonferanse, da regjeringen la frem nye tiltak for å redusere smitten av coronaviruset.

– I starten av uken var egentlig aktiviteten på visninger som normalt, men etter pressekonferansen i går stoppet veldig mye opp. Derfor setter vi i gang med nye retningslinjer for at det skal føles trygt å kjøpe bolig.

Forventet 15, kom 2

– Jeg sitter her med kvalitetssjefen nå og vi tror vi kommer til å kjøre de planlagte visningene som er satt opp, og deretter droppe fellesvisninger, sier administrerende direktør Kent Victor Syverstad i Eiendomsmegler1 Oslo Akershus.

Han forteller om tilbakemelding fra en megler i Oslo som nettopp hadde en visning hun forventet 15–17 besøkende på, hvor 2 møtte opp.

– Jeg tror ikke det kommer så mange på de planlagte visningene, så da får vi heller formane til at folk setter opp private visninger, sier han.

De allerede planlagte visningene vil avholdes med de retningslinjene Eiendom Norge nå gir, i tillegg til det Eiendomsmegler1 allerede har innført, som antibac og forbud mot håndhilsing, opplyser han.

Tilbyr video i Bergen

W Eiendomsmegling i Bergen er blant dem som tilbyr videovisning i tiden fremover. Kjedesjef Stian Bruaas sier til E24 at videooverførte visninger er ment som et mellomledd i prosessen.

– Vår intensjon er ikke å oppfordre folk til å kjøpe leilighet basert på noe de ser på video. Men det kan gi et bedre inntrykk av boligen, før man så gjør seg opp en vurdering selv, om man vil sende venner og bekjente som stedfortreder, for eksempel.

Han fraråder på generelt grunnlag å kjøpe noe man ikke har sett selv.

– Men jeg vil tro at en videovisning gir et bedre inntrykk enn stillbilder tatt fra perfekte vinkler. Så det er vår vurdering der, og ikke at det skal erstatte vanlig visning. Det er bare bedre enn ingenting, sier Bruaas.

I løpet av fredagen skal W Eiendomsmegling også beslutte om de vil bruke 360-graderskamera i samtlige eiendommer som legges ut, slik at interessenter kan se seg om på egen hånd uten å være til stede

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Eiendom Norge
 2. Bolig

Flere artikler

 1. Kastet seg på kuppe-trend: – Kunne godt solgt uten megler

 2. Betalt innhold

  De slo til og kjøpte hus midt i coronakrisen

 3. Coronakrisen ga boligprissmell: – Jeg håper jo det er mulig å gjøre et kupp nå

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  – Det er ikke alle som holder ut i denne bransjen

 6. Betalt innhold

  I denne bydelen selges boligene raskest