Equinor kan få tidligere forsvarssjef i styret

Haakon Bruun-Hanssen var Norges Forsvarssjef fra 2013–2020.

Equinor vil ha Haakon Bruun-Hanssen i
Publisert:

Valgkomiteen i Equinor anbefaler at selskapets bedriftsforsamling velger Haakon Bruun-Hanssen som nytt medlem av Equinor ASAs styre.

Det skjer etter at Bjørn Tore Godal, som har vært medlem siden 2010, ønsker å fratre som styremedlem, skriver Equinor i en børsmelding.

Haakon Bruun-Hanssen har hatt en lang karriere i det norske forsvaret, blant annet som Norges Forsvarssjef i perioden fra 2013–2020.

– Geopolitisk forståelse

Innstillingen av Bruun-Hanssen kommer i en situasjon hvor beredskapen på norsk sokkel er skjerpet, etter at russiske gassrør i Østersjøen ble utsatt for sabotasje, og det er observert droner ved flere olje- og kraftanlegg. Kystvakten og forsvaret er på plass rundt oljeinstallasjoner både på land og på sokkelen for å patruljere.

Leder for valgkomiteen Jarle Roth sier at Bruun-Hansens geopolitiske – og samfunnsforståelse er vektlagt.

– Det har vært en tradisjon og en viktig faktor å velge noen med en god geopolitisk forståelse og samfunnsforståelse i styret. Da vi skulle erstatte Godal var det særlig vektlagt. Bruun-Hansen har veldig gode forutsetninger til å bidra i den dimensjonen, sier Roth.

– I tillegg har han ledererfaring fra en stor organisasjon som vært gjennom store endringer.

– Har den forhøyede beredskapen på norsk sokkel påvirket valget?

– Arbeidet med å finne gode styremedlemmer er et langsiktig arbeid. Man skal ha et samlet styre som har en bred kompetanse og et mangfold og egenskaper som matcher det Equinor har behov for. Det er mange måneder siden vi startet dialogen med Håkon Bruun Hanssen, sier Roth.

Lang erfaring fra forsvaret

Bruun-Hanssen har tidligere vært sjef for Forsvarets operative hovedkvarter fra 2011-2013, Generalinspektør for Sjøforsvaret fra 2009-2011, Stabssjef for Sjøforsvarsstaben fra 2007–2009 og sjef for Sjøoperasjonssenteret fra 2003–2007. Det skriver Equinor i meldingen.

Bruun-Hanssen er utdannet ved befalsskolen for Sjøforsvaret, Sjøkrigsskolen, har Sjøforsvarets ubåtsjefskurs og forsvarets høgskoles totalforsvarskurs.

Valg til Equinors styre vil finne sted i selskapets bedriftsforsamling onsdag 30. november 2022.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om