Europeiske flyselskaper kutter prisene for å lokke kundene tilbake

Utviklingen i flytrafikken er verre enn fryktet, mener Eurocontrol. Halvparten av trafikken fra i fjor er borte, og nå kutter flere selskap prisene kraftig.

Et Lufthansa-fly lander på flyplassen i Frankfurt i midten av september. Flytrafikken i Europa er kraftig rammet av koronaviruset.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Ifølge ForwardKeys, et selskap som analyserer reiselivsmarkedet, er prisen på enkelte flyruter i Europa nå kuttet med en tredel i forhold til hvor mye det kostet i fjor.

Prisen på reiser fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Nederland til Sør-Europa var i august 15 prosent lavere enn i samme måned i 2019.

De mener dette gjøres i et forsøk på å lokke passasjerene tilbake, men tallene viser at det foreløpig ikke lykkes.

Eurocontrol, som koordinerer flytrafikken i Europa, opplyser at det er 54 prosent færre flyreiser enn i fjor høst. Situasjonen er verre enn det de fryktet da pandemien slo til i vår.

Da mente Eurocontrol at flytrafikken ville være 30 prosent lavere i oktober enn i samme måned i fjor. Nå spår de at tallet derimot vil være 57 prosent lavere.

– Vi må lokke passasjerene tilbake på en måte, og pris er en faktor, sier Reginald Otten, daglig leder i det franske lavprisselskapet EasyJet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Flyselskaper
  2. Luftfart

Flere artikler

  1. Prisene på flyreiser økte kraftig på grunn av coronatiltakene

  2. Betalt innhold

    Når vil luftfarten være tilbake for fullt? Ny Avinor-sjef har prognosen.

  3. Avinor i minus under corona: Varsler at de trenger enda mer kapital

  4. SAS-sjefen: – Vi står fortsatt foran utfordringer

  5. Stenger store deler av Københavns lufthavn frem til 2022