Intersport mister en av de største franchise-butikkene til konkurrenten

Franchiseeiere i Intersport puster lettet ut etter beskjeden fra Konkurransetilsynet om at fusjonen med Sport 1 godkjennes. Intersport på Lillehammer hopper derimot over til konkurrenten, og andre har også fått tilbud om å «skifte side».

FORLATER INTERSPORT: Eier av Lillehammer Sport, Ole Herman Dahlen, tar i november ned Intersport-skiltet etter 30 års samarbeid. Han sier de forlater kjeden som venner, men at det også sender et signal at butikken velger å gå til konkurrenten.
Publisert: Publisert:

Intersport og Sport 1 fikk denne uken godkjent fusjonsplanene i det som skaper Norges største sportskonsern.

Samtidig har det vært en lang prosess hvor Konkurransetilsynet først advarte mot at Intersport og Sport 1 skulle få drive under samme paraply, men som så senere snudde rundt og tillot fusjonen.

Det hjalp ikke for Lillehammer Sport - en av landets største Intersport-franchiser.

– Vårt valg er tatt etter en grundig vurdering om hvordan vi ser for oss Intersport i fremtiden, sier eier av Lillehammer Sport, Ole Herman Dahlen til E24.

Forretningen som er en av de store enkeltbutikkene i Intersport går i november over til konkurrenten i Stadion Sport som representerer rundt 100 uavhengige sportsforretninger.

– Vi er per dags dato en av de største franchisene - og det er jo et signal, sier Dahlen om overgangen til konkurrenten.

Les også

Konkurransetilsynet om Gresvig og Sport1-fusjon: – Det ville uansett skjedd en endring

FRANCHISE-EIER: Kim Altmann driver Intersport-franchiser i Kleppestø og Laksevåg i Hordaland, og ståltro på Intersport-konseptet nå som fusjonen har gått gjennom.

Har fått tilbud om å selge

På andre siden av landet driver Kim Altmann Intersport-franchiser i Kleppestø og Laksevåg i Hordaland. Han er strålende glad for at Konkurransetilsynet har godkjent fusjonen, til tross for at han fremdeles er usikker på hvordan det nye konsernet vil se ut.

Samtidig har Altmann i likhet med Lillehammer Sport fått tilbud om å «bytte side», men har takket nei til tilbudene.

– Personlig tror jeg vi er medlem av en vinnerkjede. Det er mange som har kontaktet oss, og det er nok fordi vi drevet sunt i mange år, men jeg har veldig tro på det blir mye bedre nå, sier franchise-eieren som ikke vil si hvem som har kontaktet ham.

Altmann som sier han har hatt en veldig god periode gjennom pandemien, som generelt har vært svært god for sportsbransjen, mener det var avgjørende å få inn Gjelsten på eiersiden.

– Dette er en eier med ryggrad og som har bevist at han vet hva han driver med.

Les også

Norges første konkursbeskyttelse: – Hadde ikke fungert med de gamle reglene

Les også

Sportsbransjen har aldri gjort det bedre enn under corona

– Har måtte selge sykler når det snør

Dahlen i Lillehammer sier butikken har vært rimelig skånet fra de største coronasvingningene. Nå ser de frem til å dyrke faghandelen.

– Vi har veldig respekt for kjedekonseptet, men vi er en faghandel som jobber for å skape lokal tilknytning og opplevelser, og går dermed en annen vei enn hva vi hadde muligheten til i Intersport. Om vi skulle vært med Intersport videre burde vi fulgt konseptet 100 prosent for å kunne dratt mest nytte av det, sier han og fortsetter:

– Når du skal dekke Lindesnes til Nordkapp med samme kjede, så ender slike som oss med å måtte selge sykler når det snør.

– Kommer beslutningen som følge av konkursen og prosessen som har vært i etterkant?

– Dette har ligget i gjerdet en stund, men det har vært en krevende prosess for alle kjeder. Konkursen er jo en ting, men nedstengingen også. Vi har kommet frem til at det er nok kjedebutikker her på Lillehammer.

Lillehammer Sport har vært en del av Intersport i 30 år, og opplyser at man «skilles som venner».

Intersport-topp Lars Kristian Lindberg satt opptatt i møter da E24 tok kontakt, og kommenterer saken på følgende måte:

– Vi har hatt et godt og langt samarbeid med Lillehammer Sport, og ønske de lykke til veien.

Totalt er det rundt 100 franchiseeide butikker i Intersport Norge.

Eier av Lillehammer Sport, Ole Herman Dahlen, sier de vil dyrke fagsporten når de nå går over til Stadion. Samtidig er det også faghandelen Intersport og Sport 1 jobber med å drive frem.
Les også

Konkurrent overrasket over godkjennelse av Gresvig og Sport 1-fusjon

– Oppkjøp er delikate prosesser

En av dem som har uttalt seg svært kritisk om fusjonen mellom Sport 1 og Gresvig er Stadion-eier Gisle Daviknes.

– Har dere prosesser med andre Intersport-butikker eller andre kjeder?

– Ingen kommentar, den typen prosesser er delikate, sier Daviknes.

– Er det slik at det er lettere for dere å kontakte franchiser etter konkursen i Gresvig og den lange prosessen med konkurransetilsynet?

– Det er klart at med det året som har vært, gjør det at feltet åpnes litt mer og ting kommer i spill, det er bare naturlig, sier Stadion-sjefen.

INTERSPORT-SJEF: Lars Kristian Lindberg har gått gjennom en lang prosess med Konkurransetilsynet om å få fusjonere Gresvig-boet og Sport 1. Samtidig har konkurrentene prøvd å sikre seg lønnsomme franchisebutikker fra kjeden han leder.
Publisert: