Amazon kjøper Hollywood-studioet MGM for 70 milliarder kroner

Amazon bekrefter kjøp av produksjonsselskapet, som står bak kjente filmer som James Bond og Rocky.

Amazon viser at det er villig til å bruke store summer på innhold til sine strømmetjenester. Her et bilde med reklameplakat for James Bond-filmen «No Time to Die».
  • Eivind Bøe
Publisert:

Amazon kjøper MGM for 8,45 milliarder dollar, som tilsvarer 70 milliarder kroner, melder det amerikanske gigantselskapet onsdag ettermiddag, i kjølvannet av at flere medier i forrige uke skrev at et oppkjøp var på trappene.

Dette er Amazons største oppkjøp siden «Whole Foods» i 2017, da kjøpssummen var på 13,4 milliarder dollar, og deres hittil tyngste inntog i underholdningsbransjen, skriver CNBC.

Avtalen viser at Amazon er villig til å bruke mye penger for å forbli konkurransedyktige i strømmemarkedet, der Netflix og Disney+ er tøffe rivaler. Amazon har strømmetjenesten Prime, som har passert 200 millioner medlemskap globalt.

Verdien av oppkjøp og sammenslåinger i mediasektoren har i år nådd 232 milliarder dollar, som er det høyeste siden dotcom-perioden i 2000, skriver Financial Times.

MGM er et stor produsent av innhold til TV og film, og står blant annet bak James Bond- og Rocky-filmene. I katalogen har selskapet 4.000 filmer og 17.000 TV-serier.

Etter en bølge av flere store oppkjøp er MGM et av få Hollywood-studioer som ikke har blitt kjøpt opp av et større konglomerat. I forrige uke ble sammenslåingen mellom Discovery og Warner Media kjent.

Les på E24+

Nå skal Google skape ekte øyekontakt i videomøtene

Les på E24+

«Chipageddon» gjør noen aksjer hete

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Amazon

Flere artikler

  1. Medier: Amazon vil kjøpe produksjonsselskapet MGM for 75 milliarder kroner

  2. Teknologiaksjene steg på rolig Wall Street

  3. Wall Street vendte nedover i sluttspurten

  4. Rapperen A$AP Rocky inn i Klarna – vil ikke avsløre eierandelen

  5. AT&T og TV Norge-eier Discovery i gigantsammenslåing