Sportsbusiness

Padel-kampen tilspisses: Svensk kjede inntar Norge

Den svenske padelsenterkjeden PDL går inn Norge, kjøper Allstar Padel og ønsker å etablere 500 baner her i landet de neste tre årene.

Daglig leder i PDL, Henrik Söderberg, sier han ser lyst på konkurransen i padelmarkedet i Norge.
 • Harald Hoff
Publisert:

– Vi skal virkelig inn her for ta grep om markedet. Vi er vant til å drive padelhaller. Det er ingen i det norske markedet som har vår kompetanse og track-record, sier daglig leder Henrik Söderberg i svenske PDL til E24.

Selskapet planlegger å etablere 10 til 15 padelsentre i Norge løpet av det neste året, ifølge en pressemelding.

I eiergruppen bak PDL står en flere svenske idretts- og kulturprofiler. Blant annet tennisproffen Jonas Björkman, hockeyproffen Jonas Andersson og artisten Måns Zelmerlöv. Selskapet har i dag 40 padelsenter og over 300 baner i Europa.

Dette er den tredje større satsingen på padel i Norge i år. Tidligere har både Interpadel og Just Padel varslet at de vil åpne flere sentre. Begge de to selskapene har norske tidligere idrettsprofiler på eiersiden.

– Vi sett at det har kommet en del sentre her i Norge, men folk kan fortsatt spille padel flere steder, sier Söderberg.

– Vi er ikke redde for konkurranse. Vi er komfortabel med tilbudet vi har til kundene, sier han.

Les også

Fotballprofiler åpner padelsenter i konkursrammet konferansebygg

Mener erfaringen er et fortrinn

Den daglige lederen ønsker ikke å opplyse hvor mye selskapet planlegger å satse, eller hvilke ambisjoner de har for omsetningen i Norge. Han forteller at det er snakk om over 100 millioner, men ønsker ikke å være mer konkret.

– Vi kommer til å finansiere via eiergruppen i Norge og Sverige, og med banklån om nødvendig. Alle penger som kommer inn kommer til å gå til ekspansjon, sier Söderberg.

Han mener nordmenn er sporty, og at de derfor er ideelle for padelmarkedet.

I Norge er padeltennis relativt nytt. Sporten ligner litt på tennis men ballen og bane er blant annet mindre. Norges Tennisforbund vedtok i 2015 at de ville ta sporten opp som en gren i forbundet.

Sporten, som har røtter fra Mexico, er blant verdens raskest voksende, ifølge forbundet. I utgangen av mars var det registrert 46 padelbaner i Norge.

Les også

Fra 0 til 6 millioner kroner i formue for golfesset

Ser etter tomter

PDLs plan for inntreden i Norge har startet med oppkjøp av Allstar Padle, som var det største padel-senteret i Oslo. I Kristiansand planlegges det tre ny sentre i år. Allerede denne måneden vil selskapet åpne et nytt senter i Ski med 18 baner. Dette skal etter planen bli landets største padelsenter.

Selskapet ser nå etter arealer på mellom 2.000 og 6.000 kvadratmeter til nye baner og sentre i Norge.

– Vi ser der det allerede er padel-anlegg for så å se om det er mulig oppkjøp eller samarbeid, sier Söderberg.

– Det er mange små aktører som har åpnet haller. Noen driver det bra, mens andre gjør det dårlig. Det kan være vanskelig å vite hvorfor det går som det går. Da kan det være fint å samarbeide med en større aktør med bred erfaring, slik som oss, sier han.

Han bekrefter at de har dialog med en rekke haller i Norge om oppkjøp eller samarbeid. Uten om Oslo, Ski og Kristiansand, sikter PDL og på Sandefjord og Trondheim i tiden som kommer.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Sportsbusiness
 2. Sport
 3. Tennis

Flere artikler

 1. Fotballprofiler åpner padelsenter i konkursrammet konferansebygg

 2. Betalt innhold

  Kjendisenes elleville padel-satsing: Skal investere 500 millioner - minst

 3. Gresvig-konkurs og pandemi ga Sport 1 vekst på 840 mill.

 4. Hallgeir Kvadsheim om bankoppkjøp: – Udelt negativt for konkurransen i Norge

 5. Duket for matkassekrig: Tyske HelloFresh etablerer seg i Norge