Lagringsselskap får Obos på eiersiden: Investerer 3 mill. i dørleveringstjeneste

Logistikk- og teknologiselskapet Wanda har fått flere kjente fjes med som investorer.

SAMARBEID: Obos ønsker å bidra med mer enn bare midle, og sier de vil se på flere muligheter for samarbeid.
Publisert: Publisert:

Under pandemien har tjenester som blir levert på døren fått et kraftig oppsving. Wanda tilbyr lagringsplass som en tjeneste levert på døren. Selskapet ble startet høsten 2020, og de har fått med seg flere på eiersiden.

– Denne runden har vi gått inn med tre millioner kroner, og vi ser for oss å bidra i fremtiden med oppfølgingsinvesteringer, sier Ingunn Andersen Randa, konserndirektør for aksjeinvesteringer og forretningsutvikling i Obos til E24.

Posten har tidligere gått inn med fem millioner kroner, også Kolonial.no-gründer Karl Munthe-Kaas, Andreas Thorsheim fra Otovo og Proventure er med på investorlaget.

Les også

Flere banker spår tidligere rentehopp. Særlig én ting vil avgjøre når lånet blir dyrere.

«Digital bod»

– Hva skiller Wanda fra andre slike tjenester, og hvorfor har man valgt å gå inn på eiersiden i selskapet?

– Vi opplever at Wanda løser en utfordring mange har, å frigjøre plass i boligen ved å ha en «digital bod». Vi liker konseptet med en fleksibel lagringsplass som ikke krever bil og transport, og kombinasjonen av logistikk, eiendom og teknologi, sier Randa.

Hun legger til at de ikke har sett denne typen løsning tidligere, at man får lagring på døren «nærmest som en skytjeneste».

– I tillegg har Wanda et sterkt team, med gründeres som har lykkes tidligere.

Les også

Spotify sikrer seg storstjernene samtidig som podkastlytting øker solid

App-samarbeid

Obos sier de har valgt å gå inn på eiersiden fordi de ser flere muligheter for samarbeid, hvor selskapene kan tilføre hverandre verdi.

– Det gir en ekstra entusiasme å jobbe med selskaper der vi også er investert selv.

Etter jul 2020 hadde selskapene en felles kampanje i Nabohjelp-appen til Obos hvor brukere kunne «rydde bort julen med Wanda». Ifølge Obos’ undersøkelser viser at 10 prosent av Wandas kunder hadde hørt om appen gjennom Nabohjelp.

Publisert:
Gå til e24.no