Satset stort etter sommeren – nå stenger Elvebredden Catering og permitterer alle utenom ledelsen

KUTT: Her skjærer en av de ansatte ned høner som en del av menyen til klimakonferansen Zero som starter tirsdag. Fremover er det så lite å gjøre at Elvebredden Catering stenger.
Publisert: Publisert:

Mens nye tiltak og smitterekorder dukker opp flere steder ser nok en bedrift seg nødt til å varsle permitteringer.

– Vi må permittere folk så fort som mulig for å overleve, sier daglig leder i Elvebredden Catering, Espen Mikal Gryt til E24.

Selskapet hans satset på sensommeren da smittetrykket var lavere og tiltakene lettet. Før corona jobbet det over 30 personer i bedriften. Torsdag forrige uke sendte ledelsen ut permitteringsvarsel til de ni ansatte som holdt hjulene i gang fra sommeren av.

– Vi må stenge igjen, til tross for at vi har satset for fullt og tilpasset oss coronasituasjonen siden vi åpnet i starten av august, forteller Gryt.

Les også

Satser tross avbestillinger: – Vi har i hvert fall ikke en sjanse om vi ikke prøver

Mister inntekter «over natten» – igjen

Etter en laber august fikk cateringselskapet en del å gjøre i september. Men nå er det en ny runde med avbestillinger og kunder som sitter på gjerdet.

– Nå sliter vi veldig med at staten ikke lenger hjelper oss med permitteringskostnadene og at støtteordningene er kraftig redusert.

Selv om ledelsen sitter klare til å ta imot bestillinger «av en viss størrelse» er det ikke mulig å holde hjulene i gang når inntektene forsvinner i takt med den andre coronabølgen.

SAMLET: Her er mange av de som jobbet sammen for Elvebredden Catering før pandemien ødela mye av virksomheten.

Nybø i hastemøte med arbeidsgiverne

Fredag kalte næringsminister Iselin Nybø inn til hastemøte om de nye restriksjonene. NHO, LO, SMB Norge, Rederiforbundet, Virke, og finansministeren deltok på møtet.

Nybø vurderer å gi mer støtte til bedriftene etter de nye coronatiltakene.

– Dette er tiltak som dessverre vil påvirke bedrifter og næringsliv. Vi ser derfor på muligheten for å snarlig komme med ytterligere tiltak for å kompensere næringslivet, og vil komme med mer informasjon om dette til neste uke, sier Nybø.

«Alle» ber om høyere støtte

Ifølge NHO vil nye retningslinjer for samlinger og anbefalinger om mindre sosial aktivitet ramme alt av restauranter og uteliv og hele hotellnæringen.

– Reiselivet blør ordentlig hardt, og enda mer nå med nye tiltak. Men det er også en stor negativ effekt for øvrig næringsliv, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

NHO Reiseliv mener de nye coronatiltakene setter reiselivet tilbake til samme situasjon som i mars, og vil at kompensasjonsgraden må heves til 80 prosent.

Les også

Nybø vurderer ny krisestøtte til næringslivet

Også bransjeorganisasjonen Virke er tydelige i sitt budskap til regjeringen.

– Nå er vi tilbake i en situasjon som ligner på den vi hadde 12. mars, men nå rammer innstrammingene et næringsliv som har åtte magre måneder bak seg, sier Virke-direktør Ivar Horneland Kristensen i en presseuttalelse.

– Det er tilnærmet umulig å se for seg at de skal klare seg gjennom en ny tid med nedstengninger uten at det også skal bli gitt tilstrekkelig med støtte, avslutter han.

Per september har Elvebredden Catering mottatt i overkant av 1,33 millioner kroner i direkte kontantstøtte. Se E24s coronaoversikt under:

Publisert: