Jens Ulltveit-Moe selger Burger King i Skandinavia

Ulltveit-Moes restaurantkonsern har eid Burger King i Norge, Sverige og Danmark i nesten 20 år. Nå vil de sette «tæring etter næring», og burgerkjeden får utenlandske eiere.

Jens Ulltveit-Moe slanker sin restaurantgigant.
Publisert:

Artikkelen er oppdatert med uttalelser fra Ulltveit-Moe og bakgrunn.

Burger King Scandinavia AS får ny hovedeier, når investor Jens Ulltveit-Moes Umoe Restaurants selger selskapet til Østerrike-baserte Ring Holding.

Salget omfatter Burger King i Skandinavia, inkludert 128 heleide restauranter.

Ulltveit-Moe sier salget er en del av den grønne strategien, der Burger King og rødt kjøtt ikke passer inn.

– Det er riktig både for klima, men er også økonomisk riktig, sier Ulltveit-Moe på telefon med E24.

Han legger bak seg en tung vår, da restaurantimperiet vaklet som følge av corona og påfølgende nedstengninger. Etter milliardlån fra DNB, føler han seg nå tryggere.

Les på E24+

Fra Penge-Jens til pengelens

Tæring etter næring

Styreleder Jarle Roth i Umoe Restaurants vil ikke kommentere salgssummen i et telefonintervju med E24. Partene har blitt enig om å ikke offentliggjøre prisen.

Roth sier imidlertid at salget kommer nå ettersom Umoe vil spisse sin portefølje, og fokusere på det som er igjen i porteføljen, og utvikle det videre.

– Vi har eid Burger King lenge, etter at vi kjøpte dem på tidlig 2000-tallet. Kjeden har vært i sterk vekst i mange år. Dette salget er et ledd i å skape et skarpere og mer robust selskap, sier Roth.

Umoe Restaurants-sjef Espen Hoff sier dette er en del av restruktureringsarbeidet som har pågått siden i fjor høst.

– Betyr det at dere trenger kontanter?

– Vi vil skape en sunn balanse. Det handler om å sette tæring etter næring. Vi vil sørge for at vi får fokus på primært våre egne merkevarer og den totale businessen i Norge. Vi skal spisse porteføljen og skape tryggere finansielt fundament, sier Hoff til E24.

Restaurantene fortsetter som før

Burger King har totalt 272 restauranter i Norge, Sverige og Danmark, fordelt på egeneide og franchise. Disse fortsetter som før.

Styreleder Ralph Martens i Ring Holding sier de er stolt over å bli en del av Burger Kings utvikling i Skandinavia.

– Som et familieeid selskap er vårt fokus langsiktig, og vi er svært takknemlige for den tilliten Umoe gir oss med å overlate Burger King i våre hender. Vårt mål er å styrke Burger King ytterligere ved å drive ansvarlig både med hensyn til økonomisk suksess og sosial ansvarlighet, gjennom vårt arbeid med å bevare naturen og samfunnet, sier Martens i en melding.

Salget er forventet å være fullført innen årets slutt. Den endelige transaksjonen er betinget av en enighet om ordinære avsluttende vilkår, inkludert en avtale med Burger King Europa.

Les også

I sommer så det mørkt ut for burgerkongens imperium. Nå mener han å være over kneika.

Les også

Ulltveit-Moe blir MDG-politiker etter regjeringens oljepakke

Publisert:
Gå til e24.no