USA beordrer flere inspeksjoner av flymotorer

Amerikanske luftfartsmyndigheter (FAA) krever ytterligere inspeksjoner av alle fly med en bestemt type motor etter hendelsen i Denver i Colorado i helgen.

Deler av motoren fra et Boeing 777-fly drysset ned over en forstad i Denver i Colorado i helgen. Amerikanske luftfartsmyndigheter har beordret grundige undersøkelser av flytypens motor.

Hayden Smith via AP / NTB
 • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

– Amerikanske flyselskap som har fly med Pratt & Whitney PW4000-motor, må undersøke disse motorene før videre flyging, skriver FAA i en uttalelse tirsdag.

Et Boeing 777 fra United Airlines fikk problemer med den høyre motoren kort tid etter avgang fra Denvers internasjonale lufthavn lørdag.

FAA konkluderte mandag med at bladene på flyets Pratt & Whitney PW4000-motor var årsaken til det dramatiske motorhavariet, og flyprodusenten Boeing ba samme dag om at alle 777-fly settes på bakken.

Luftfartsmyndighetene har bestemt at det må gjøres en termisk og akustisk undersøkelse av motorbladene. Denne undersøkelsen avdekker sprekker som ikke kan sees under en visuell inspeksjon, skriver FAA.

Motorprodusenten Pratt & Whitney sier at de vil stå for undersøkelsene og på den måten avgjøre om motorbladene er i orden.

– Pratt & Whitney koordinerer innsatsen med Boeing, flyselskap og myndigheter. Flyenes sikkerhet er vår øverste prioritet, forsikrer selskapet.

Flytypen som skal undersøkes, er en eldre modell som de fleste flyselskaper holder på å fase ut.

Les også

SAS forlenger Eurobonus-status med ett år

Les også

To norske Norwegian-selskaper søker konkursbeskyttelse

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Fly
 2. Flyselskaper
 3. Boeing
 4. Luftfart
 5. Pratt & Whitney

Flere artikler

 1. Boeing 777-fly settes på bakken etter motorbrann i Denver

 2. Wall Street startet uken i minus: Kraftig Tesla-fall

 3. Ethiopian Airlines vil fly 737 Max igjen – to år etter ulykken

 4. Boeing betaler 21 milliarder etter 737 Max-ulykkene

 5. Milliardtap for Ryanair – fortsetter kritikken mot statlig krisestøtte