Lønnsfrys for Norwegian-ansatte – fagforeninger reagerer på lederbonus

Fagforeningene i flyselskapet Norwegian trodde ikke det kunne være sant da de fikk høre om millionbonusene til ledelsen.

René-Charles Gustavsen og de kabinansatte i Norwegian demonstrerte i høst utenfor Stortinget for en rednings­pakke til selskapet.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Vår første reaksjon var at dette ikke kunne være sant, sier René-Charles Gustavsen, leder i Norwegian kabinforening, til Klassekampen.

I forrige uke kom det fram at toppledelsen i Norwegian har fått utbetalt 30,3 millioner kroner i bonus. Dette skjer etter at Norwegian har gått gjennom en turbulent restruktureringsprosess hvor blant annet selskapets piloter og kabinansatte har gått med på en avtale hvor de har lønnsfrys fram til ut 2022.

– Vi har kommet med våre klare forventninger til ledelsen, og så deler de ut bonuser slik. Det er usolidarisk når vi har stått og fremdeles står i de tøffe tidene som vi gjør nå, sier Gustavsen.

Alf Hansen, leder for Norwegian-pilotene i Pilotforbundet, er også frustrert over bonusutbetalingen.

– Den generelle prisveksten i samfunnet ligger på rundt 2 til 3 prosent i året. Hvis dette er tilfellet de neste to årene, så utgjør det en reallønnsnedgang på 5 prosent for oss, sier han.

Les på E24+

Norwegian tar en unødvendig stor sjanse

Les også

Dette svarer Norwegian om millionbonusene

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om