Kjell Inge Røkke-selskap lanserer ny hotellkjede

Oslo Airport City
Publisert:

Hotellselskapet Haut Nordic starter en ny hotellkjede kalt Marawell Hotels, som skal vokse kraftig både i Norge og internasjonal, skriver Dagens Næringsliv.

Kjell Inge Røkkes Aker Capital eier 50 prosent av selskapet gjennom Fp Eiendom. Den øvrige andelen eies av Sondre Prestegard.

– Marawell, som er en forkortelse for marvelous well living, blir en kjede med rundt ti hoteller i Norge og etter hvert omtrent like mange i europeiske storbyer. Det blir hoteller der du kan leve det gode, stressfrie livet mens du er på farten, sier Olav Langli, konserndirektør i Haut Nordic til DN.

E24 har tidligere omtalt hotellbyprosjektet Oslo Airport City, der Haut Nordic skal bygge hotell til 800 millioner kroner. Dette blir det første hotellet i Marawell-kjeden når det etter planen åpner høsten 2022.

Den nye hotellet vil ha fleksibel inn- og utsjekk. I praksis betyr dette at gjesten betaler for det samme antallet timer som på andre hoteller, men at dette tilpasses gjestens behov, og ikke hotellets, forklarer Langli til DN.

Prestegard anslo overfor E24 i mai i fjor at det nye hotellet vil ha en omsetning på rundt 200 millioner kroner årlig fra første år.

Hotellet satser på en blanding av forretningsreisende og konferansegjester.

Takterrasse, treningsfasiliteter og stemmestyring på hotellrommet er noen av elementene Haut Nordic vil friste gjestene med, fortalte Ådne Skurdal, sjef for hotellvirksomheten den gang.

Hotellet er en del av satsingen på næringsparken ved Oslo Lufthavn på Gardermoen.

Der vil Oslo Airport City utvikle et område på 1 million kvadratmeter til hotell, konferanse, handel og kontor, med mål om 10.000 nye arbeidsplasser.

Kjell Inge Røkke bak ny hotellkjede – med inn- og utsjekk akkurat når du vil
Les også

Røkke-selskap satser på flyhotell til 800 millioner (mai 2019)