Niels Petter Wright blir ny Norske Skog-sjef

Etter et turbulent år har styret i Norske Skog besluttet å ansette tidligere Elopak-sjef Niels Petter Wright som ny konsernsjef. 

SJEF: Niels Petter Wright blir ny toppsjef i Norske Skog.
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

I underkant av et år etter morselskapet Norske Skogindustrier ASA gikk konkurs, er Niels Petter Wright ansatt som ny konsernsjef i Norske Skog, opplyser selskapet i en melding.

Wright har arbeidet 17 år i Elopak, i de 10 siste årene som konsernsjef. Han ga seg i Elopak ved utgangen av fjoråret, etter han noen måneder tidligere annonserte sin avgang.

Han starter som konsernsjef i Norske Skog 1. desember.

– Vi er glade for å ønske Niels Petter Wright velkommen som ny konsernsjef i Norske Skog. Sammen deler vi ambisjonen om å skape et så konkurransedyktig Norske Skog som mulig i denne krevende bransjen, sier Sven Ombudstvedt, styreleder i Norske Skog i meldingen.

Les også

Christen Sveaas etter Norske Skog-konkursen: – Tror vi hadde funnet en løsning hadde ikke Aker meldt sin sterke interesse

Sperre fortsetter i selskapet

Wright erstatter Lars P. Sperre som har fungert som konsernsjef siden mai 2017. Sperre vil fortsette å jobbe for Norske Skog og inngå i konsernledelsen med ansvar for Corporate Strategy.

– Styret og eierne av Norske Skog er svært takknemlige overfor Lars for hans innsats som leder av konsernet gjennom en meget komplisert finansiell restrukturering, og vi er glade for at han vil være med oss videre, sier Ombudstvedt.

Ombudstvedt opplyser at Sperre skal bruke sin tid på den strategiske utviklingen av konsernet.

Les også

Tillitsvalgt: – Nå går Norske Skog inn i en helt annen fase

Komplisert fortid

Sperre ble konstituert som konsernsjef umiddelbart etter at nåværende styreleder Sven Ombudstvedt sa opp sin stilling på dagen.

– Jeg har vært her i syv og et halvt år og synes egentlig det er lenge nok, blant annet gitt situasjonen som selskapet er i. Jeg føler det er riktig at en ny kaptein tar over nå, sa Ombudstvedt da han forlot stillingen.

Norske Skog og det daværende morselskapet Norske Skogindustrier var midt i begivenhetens sentrum gjennom store deler av 2017.

Selskapet slet økonomisk etter flere tunge år, og kunne til slutt ikke betale ned gjelden sin. Det resulterte i at investor Christen Sveaas fikk rollen som styreleder og redningsmann.

Oceanwood kjøpte fabrikkene

Redningsoperasjonen i det da børsnoterte selskapet fikk aldri noen god slutt, noe som gjorde at det tradisjonsrike selskapet Norske Skogindustrier ASA gikk konkurs like før jul i fjor.

Allerede før konkursen hadde kreditorene til selskapet tatt kontroll over Norske Skog AS, som eide og driftet selskapets fabrikker. Samtidig fikk også Sven Ombudstvedt rollen som styreleder i dette selskapet, en rolle han fortsatt besitter.

I mai i år ble det kjent at investeringsselskapet Oceanwood brukte 2,27 milliarder kroner for å overta alle aksjene i driftsselskapet Norske Skog AS.

Ifølge fredagens pressemelding fra selskapet står Norske Skog i dag frem som finansielt solid etter en omfattende restrukturering av selskapet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Norske Skog

Flere artikler

  1. Norske Skog-sjefen går på dagen etter uenighet

  2. Norske Skog vil tilbake på Oslo Børs

  3. Tidligere Norske Skog-sjef fikk millionbonus for ryddejobb etter konkursen

  4. Norske Skog tilbake på Oslo Børs: – Rekordsvak krone er veldig bra

  5. Norske Skog investerer milliarder i satsing på fornybar emballasje