Rema 1000 merker nedgang i kyllingsalget

Produksjonen av kylling har falt, Rema 1000 melder om svakere etterspørsel og Norgesgruppen får stadig flere spørsmål om kylling.

BAKTERIER: Det er funnet antibiotikaresistente bakterier på norsk kylling. Det har fått Norgesgruppens kunder til å spørre mer.
Publisert: Publisert:– Vi har merket en liten nedgang senhøsten i etterspørselen etter kylling sammenlignet med i fjor, sier kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer i Rema 1000 til E24.

– Det er ikke usannsynlig at det har en sammenheng med skriveriene i høst. Uten at jeg kan si helt om det er grunnen, sier Beyer til E24.

– Trussel for folkehelsen

Etter funn av antibiotikaresistente bakterier i norsk kylling har oppslagene i media vært mange. Forbrukerrådet sa til VG at funnene utgjør en trussel for folkehelsen, og for ikke lenge siden gikk Legeforeningens president, Hege Gjessing, ut i avisen og sa at hun ikke har spist kylling i hele høst.

Nå viser nye tall at kyllingproduksjonen har falt kraftig siden juni.

Les også

Leger slår alarm om ny kyllingbakterie

Onsdag skrev Nationen (krever innlogging) at klekketall for de siste fem månedene viser en samlet nedgang på 2,2 millioner slaktekyllinger. Dette er 6,7 prosent lavere sammenlignet med samme periode i fjor.

– Det tar kun vel 30 dager fra det er en kylling til den blir slaktet. Derfor kan det reguleres veldig raskt etter markedet, sier Lasse Erdal, seksjonssjef for marked og prisutvikling i Landbruksdirektoratet, som står bak statistikken.

Spørsmål

NorgesGruppen sier de ikke har sett noen endring i salgstallene:

– Jeg har sjekket det flere ganger, senest på mandag. Det har ikke vært en reduksjon i salget, ikke noe dypp eller noen ting, men det kan jo endre seg, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland.

Les også

Nortura vil fjerne tilsetningsmiddel i kyllingfôr

– Vi har likevel merket et økende grad av spørsmål fra kunder i butikk, fortsetter hun.

– Men enn så lenge fortsetter veksten i salg av hvitt kjøtt slik den har gjort gjennom en årrekke. Jeg tror det kan skyldes at myndighetene har vært tidlig på banen og fortalt at man fint kan spise kylling med vanlige hygieneregler, sier Søyland.

Erdal i direktoratet forteller at det ofte er store svingninger i dette markedet, og han er ikke sikker på at utviklingen skyldes oppslagene i pressen:

– Det var jo ekstreme økninger i 2012 og 2013 så det kan hende at det vi ser bare er en stabilisering. Det som er spesielt, er at nedgangen har vært i flere måneder på rad. For ti år tilbake var klekketallene bare halvparten av det vi ser i dag.

Kyllingleverandør Nortura forteller i en kort kommentar at heller ikke de har merket nedgang i salget.

Les også:

Matbutikkene blir strengere mot kyllingprodusenterNortura vil fjerne tilsetningsmiddel i kyllingfôrAnnenhver nordmann tror norsk mat er tryggestCoop håper på Ica-ja i april

Publisert: