Driftsproblemer i Widerøe: Setter 12 fly på bakken

Hele 12 av Widerøes fly står på bakken etter at dårlig vær, sammentreff med fugler og lynnedslag. Det skaper forstyrrelser i trafikken, melder flyselskapet.

SKAPER FORSTYRRELSER: Widerøe melder om at 12 av flyselskapets maskiner står på bakken, etter en krevende måned med blant annet dårlig vær, sammenstøt med fugler og lynnedslag. Det skaper forstyrrelser i trafikken.
Publisert:

«En rekke utfordrende driftshendelser har resultert i at 12 fly står på bakken. Dette medfører en del forstyrrelser og konsekvenser for planlagte ruter i dag og tiden fremover», skriver selskapet i en melding.

Til sammen har selskapet 41 fly av den typen som nå står på bakken, ifølge Widerøes nettsider.

Flyselskapet sier at passasjerer som blir rammet av forstyrrelsene i trafikken vil få tilbud om alternative reisemåter eller pengene tilbake.

«Vi er kommet i en vanskelig situasjon», skriver Widerøe.

– Vi jobber på spreng

Informasjonskonsulent Lina Lindegaard Carlsen i Widerøe opplyser at selskapet så langt har leid inn et ekstra fly å avhjelpe situasjonen.

– Vårt hovedfokus er å ivareta passasjerene våre på beste mulige måte, sier hun til E24.

Hvor mange som er rammet er enda ikke klart, heller ikke hvor lang tid det vil ta før driften er tilbake til normalt.

– Vi jobber på spreng med å få driften tilbake til normalt så fort som mulig. Når vi ikke leverer som planlagt er det sterkt beklagelig og leit for alle passasjerene som berøres, sier hun.

Carlsen understreker også at de passasjerene som blir berørt blir kontaktet av flyselskapet, enten per sms eller e-post hvor det presenteres en alternativ reiseløsning. Øvrige passasjerer blir ikke berørt.

«Hele Widerøe-organisasjonen har fullt fokus på løse denne delvise driftsstansen. Vi leier inn fly for å hjelpe med dette», skriver selskapet.

Selskapet opplyser også at seks av de 12 flyene gjennomgår vanlig vedlikehold.

Fugler og lyn

Ifølge Widerøe har september måned skapt problemer for driften. Det har vært flere hendelser knyttet til været, fugler og lynnedslag.

«Tøft vær og andre upåvirkelige hendelser har resultert i at mange av våre fly står på bakken. Flere møter med fugl (birdstrikes) og lynnedslag har resultert at flyene må få teknisk ettersyn som krever arbeidstimer», skriver Widerøe.

«Widerøe har fullt fokus på å løse dette», legger selskapet til.

Det har også vært andre tekniske utfordringer, som har bidratt til at de 12 flyene er satt på bakken.

«Det tar tid før vi får disse ut på rute», skriver Widerøe.

Sentralt i distriktene

Widerøe fylte 80 år i 2014, og flyr flere millioner passasjerer i året, blant annet som operatør for mange lokale flyruter.

Widerøe var tidligere eid av SAS, men ble i 2013 solgt til Torghatten ASA, Fjord1 AS og Nordland fylkeskommune.

Flyselskapet ble etablert den 19. februar 1934 av Viggo Widerøe og fire andre. I starten drev det taxi,- ambulanse,- skole- og fotoflyging, men i 50-årene bidro også sjøflyruter i Nord-Norge med inntekter.

Selskapet driver i dag et omfattende regionalt og lokal rutenett i Norge.

Publisert:

Her kan du lese mer om