Innovasjon Norge-topper slår ring om Traaseth

Åtte Innovasjon Norge-ledere stiller seg bak sjefen Anita Krohn Traaseth. Historien er den samme: Hun har med glans ledet selskapet gjennom en viktig omstillingsprosess.

FÅR STØTTE: Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, får støtte av sin kollegaer i toppledelsen.
  • Eirik Billingsø Elvevold
Publisert: Publisert:

– Anita er en inspirerende og dyktig leder som har klart å levere fantastiske resultater i en tid preget av omstilling, sier Pål T. Næss, direktør for Gründere og oppstartsbedrifter i Innovasjon Norge, til E24.

Han er ikke den eneste i Innovasjon Norges toppledelse som forsvarer sjefen etter at styreleder Per Otto Dyb trakk seg med umiddelbar virkning fordi næringsminister Torbjørn Røe Isaksen skal ha hindret styret fra å vurdere stillingen hennes.

Bakgrunn: Dette er konfliktene med Innovasjon Norge-sjefen

Cathrine Pia Lund, direktør for Merkevaren Norge:

– Anita er en tydelig, modig, resultatorientert og varm leder, som er opptatt av sine medarbeidere.

Les også

Konstituert styreleder i Innovasjon Norge: – Styret har tillit til administrerende direktør

Finansdirektør Hans Martin Vikdal:

– Anita er en strategisk og resultatorientert leder med stor omtanke for sine medarbeidere. Åpenhet, tillit og nærhet er stikkordene mine.

Per Niederbach, direktør for Regioner og finansiering:

– Jeg opplever Anita som en veldig god leder som jeg har stor tillit til.

Mona Skaret i Divisjon Vekstkraftige bedrifter og klynger:

– Hun er en veldig handlekraftig, tydelig og modig leder som tåler mye. Men hun er også varm og har hatt en-til-en-dialoger med alle ansatte. Jeg er trygg på at jeg har henne i ryggen og frykter aldri at hun skal drive med noe splitt og hersk eller skape unødige konflikter.

Les også

Oppvask på Stortinget om Innovasjon Norge

HR-direktør Yvonne Fosser:

– Strategisk, nytenkende, forretningsorientert og målorientert. Dyktig til å følge opp og informere underveis. God til å drive endringsprosesser, motivere, involvere og å få med seg folk. Omsorgsfull, bryr seg om kolleger og er et varmt mennesker.

Eli Bleie Munkelien, direktør for business partnerships og leder for samfunnsansvar:

– Hennes lederstil er inkluderende, åpen og støttende.

– Våre resultater taler sitt tydelige språk

Aftenposten skriver at det er sterk misnøye med Krohn Traaseth i styret.

E24 har vært i kontakt med styremedlemmene i Innovasjon Norge, som alle henviser til konstituert styreleder Jørand Ødegård Lunde.

Styret har tillit til Krohn Traaseth så lenge ikke noe annet er behandlet i styret, sier Ødegård Lunde til E24.

E24 har forsøkt å komme i kontakt med både Traaseth og Dyb. Røe Isaksen, som er i Argentina, har ennå ikke kommentert saken overfor E24.

Fagforeningsledere i både NTL Innovasjon Norge og Parat sier at de er overrasket over nyheten. Det samme gjelder altså for store deler av toppledelsen i selskapet.

Alle lederne E24 har snakket med understreker at Krohn Traaseth har ledet Innovasjon Norge gjennom en viktig omstillingsprosess som har gitt gode resultater.

Les også

Traaseth anbefaler radikal innovasjon i offentlig sektor

Finansdirektør Hans Martin Vikdal:

– Jeg er stolt over de resultatene Innovasjon Norge kan vise til under Anitas ledelse og som alle våre medarbeidere vært med å levere. Anitas engasjement og fremtidsvyer har vært avgjørende for utviklingen av Innovasjon Norge de siste fire årene.

Per Niederbach, direktør for Regioner og finansiering:

– Jeg opplever at det både er høyt i tak og stor åpenhet for innspill fra hele organisasjonen. Hun er både støttende og samlende og har helt avgjørende for den nødvendige utvikling og endring vi går igjennom. Jeg mener at våre resultater i det siste taler sitt tydelige språk.

Les også

Susanne Kaluza ut mot Traaseth-kritikk: «Hva er dette for reaksjonær omtale av en kvinnelig toppleder?»

Pål T. Næss, direktør for Gründere og oppstartsbedrifter:

– Hun er visjonær, modig og gir sine ansatte frihet. Hun klarer å løfte organisasjonen gjennom å stille de rette spørsmålene.

Mona Skaret i Divisjon Vekstkraftige bedrifter og klynger:

– Det er bare å se på hva hun har fått til. Omdømmet blant kundene er radikalt forandret til det bedre, kundenes stemme har sluppet til, det er mye større åpenhet, vi opplever stor tillit fra departementet, et godt bedre forhold til tillitsvalgte og en helt annen kostnadseffektivitet. Det er klart at når du gjør så store endringer, at ikke alle enkeltpersoner er enige.

HR-direktør Yvonne Fosser:

– På medarbeiderundersøkelsen i 2016–2017 fikk Anita en score av sine direkte rapporterende på 4.6 av 5 mulige. Ifølge Assessit, ved Ole Iversen, var dette en god score for en virksomhet i endring.

– Krevende og motiverende å gå på jobb

Også utenfor selve toppledelsen er historien den samme.

– Jeg opplever overhodet ikke at Krohn Traaseth feilprioriterer eller har en splittende lederstil, sier Frank Langva, leder for digitalisering av kundeopplevelser i Innovasjon Norge, til E24.

– Tvert imot. Hun har en veldig lyttende lederstil og en «open door policy».

Langva forsvarte Krohn Traaseth på Twitter mandag. Han bekrefter at Innovasjon Norge er et selskap i endring, og mener at endring alltid gjør vondt.

– Jeg tenker at jo mer vondt det gjør, jo mer påkrevd er endringen. Det er en forskjell på at det er utfordrende å levere på jobb og at det er et polarisert arbeidsmiljø, sier Langva.

I sin såkalte innovasjonstale 2017, varslet Traaseth at tiden er inne for «mer radikal innovasjon i offentlig sektor».

– Det er både krevende og ekstremt motiverende å gå på jobb under Krohn Traaseth. Den endringsprosessen som Anita har gått i bresjen for, er langt mer relevant og viktig enn at hun er flink på Facebook, sier Langva i dag.

Langva tror ikke at det er snakk om noen faktisk uro i Innovasjon Norge – i hvert fall ikke i dag.

Les også

Jobbekspert om Traaseths utblåsing i 2015: – Hun sender selv en drittpakke

– På den ene siden er Innovasjon Norge høyt oppe på alle arbeidsgiverbarometre. Samtidig skal vi altså angivelig ha så mye intern uro. Det henger ikke sammen, sier Langva.

– Jeg undres om dette er noe pressen har hentet frem igjen fra tidligere og mistenker at dette henger sammen med «Ærre her det er party-perioden», sier Langva, med henvisning til Krohn Traaseths kontroversielle kronikk i 2015.

Les også

– Styret har tillit til administrerende direktør

Les også

Styrelederen i Innovasjon Norge trekker seg

Les også

– Hva med å nevne noen av de konkrete resultatene Traaseth har oppnådd.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Innovasjon Norge

Flere artikler

  1. – Styret har tillit til administrerende direktør

  2. Betalt innhold

    Fem år i stormen: De seks største kontroversene rundt Anita Krohn Traaseth

  3. Styrelederen i Innovasjon Norge trekker seg

  4. Traaseth: – Jeg opplever stor tillit

  5. – Skaper konflikter, konfrontasjoner og splid