Ny Industri Energi-leder er oljeoptimist

Frode Alfheim (49) er valgt til ny leder i LO-forbundet Industri Energi. – Jeg er optimist. Vi ser lys i tunnelen for olje- og gassindustrien, sier han.

NY LEDER: LO-forbundet Industri Energi har valgt Frode Alfheim til ny leder. Alfheim tar dermed over etter Leif Sande.

Foto: Fredrik Varfjell NTB scanpix
Publisert:

Alfheim, som kommer fra Dønna i Nordland, har siden 2010 vært nestleder i forbundet, og han ble valgt av et samlet landsmøte i Oslo lørdag.

Han overtar etter Leif Sande, og sier han ser fram til å starte i jobben.

– Industri Energi er et viktig forbund og representerer mye av norsk verdiskaping. Forbundet har stor betydning for arbeidsplassene i Norge og for hvilket samfunnet vi skal være, sier Alfheim i en pressemelding.

– Det blir utrolig spennende å se hva vi får til i Barentshavet. Jeg er ganske sikker på at Castberg vil bli vedtatt i høst, og så vil nok Wisting og Alta/Gotha følge raskt etter. Da har vi på mange måter vunnet diskusjonen om oljeutvinning i Barentshavet, fortsetter den nyvalgte lederen.

Alfheim mener det er viktig å opprettholde produksjonen og finne flere ressurser hvis staten skal ha en sikker inntekt fra olje og gass.

Den nye forbundslederen påpeker viktigheten av at norsk vannkraft først og fremst kommer landindustrien til gode. Han vil også slå et slag for fiskeri- og oppdrettsbransjen.

Les også

Enighet i tariffoppgjøret i staten

Les også

IEA: Rekordlave globale oljefunn

Les også

DNB sliter fortsatt med oljebremsen, men: Denne grafen gir DNB-sjefen håp