Dale ber om gjennomgang av bompengeselskaper etter Fjellinjen-rapport

Etter avsløringer om regelbrudd i flere regionale bompengeselskaper, ber samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) om økonomikontroll av selskapene.

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) ber fylkeskommunene om å gjennomgå bompengeselskaper. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det skriver Dale i et brev til fylkeskommunene fredag, opplyser statssekretær Tommy Skjervold (Frp) i Samferdselsdepartementet til Aftenbladet.

Tidligere denne måneden gikk Fjellinjen-direktør Anne-Karin Sogn av etter at selskapet blant annet hadde brutt regler for anskaffelser og innleie. Det hadde også vært dårlige rutiner ved ansettelser i selskapet, ifølge en rapport av konsulentselskapet Deloitte. Fjellinjen eies av Oslo kommune og Akershus fylkeskommune.

I brevet ber samferdselsministeren eierne av bomselskapene Ferde, Vegfinans, Vegamot og Bompengeselskap Nord AS om å gjøre tilsvarende gjennomganger, ifølge avisa.

Den siste uka har NRK omtalt uheldige dobbeltroller i ledelsen i bompengeselskapet Ferde. Selskapet er eid av fem fylkeskommuner og tok i fjor inn 2,4 milliarder kroner fra bilister på Sør- og Vestlandet.

Dale skriver i brevet til fylkeskommunene at han har merket seg funnene etter gjennomgangen av Fjellinjen og senere tids medieoppslag om forhold i Ferde, og at det er i lys av dette han kommer med oppfordringen.

Les også

Fjellinjen-direktør går av – avdekket kritikkverdige forhold

Les også:

Les også

Feil ved bomstasjoner i Oslo har kostet Fjellinjen 30 mill.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Fjellinjen
  2. Jon Georg Dale
  3. Samferdselsdepartementet
  4. Bompenger

Flere artikler

  1. Fjellinjen-direktør går av – avdekket kritikkverdige forhold

  2. Fremtind Forsikring overtar 750.000 Autopass-kunder

  3. Bompengesjef måtte gå – beholder millionfallskjerm

  4. Regjeringen forsvarer aksjoner mot Wizz Air

  5. Regjeringen om uroen rundt Østfoldbanen: – Kan ikke love noe som helst