Dale ber om gjennomgang av bompengeselskaper etter Fjellinjen-rapport

Etter avsløringer om regelbrudd i flere regionale bompengeselskaper, ber samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) om økonomikontroll av selskapene.

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) ber fylkeskommunene om å gjennomgå bompengeselskaper. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

 • NTB
Publisert:

Det skriver Dale i et brev til fylkeskommunene fredag, opplyser statssekretær Tommy Skjervold (Frp) i Samferdselsdepartementet til Aftenbladet.

Tidligere denne måneden gikk Fjellinjen-direktør Anne-Karin Sogn av etter at selskapet blant annet hadde brutt regler for anskaffelser og innleie. Det hadde også vært dårlige rutiner ved ansettelser i selskapet, ifølge en rapport av konsulentselskapet Deloitte. Fjellinjen eies av Oslo kommune og Akershus fylkeskommune.

I brevet ber samferdselsministeren eierne av bomselskapene Ferde, Vegfinans, Vegamot og Bompengeselskap Nord AS om å gjøre tilsvarende gjennomganger, ifølge avisa.

Den siste uka har NRK omtalt uheldige dobbeltroller i ledelsen i bompengeselskapet Ferde. Selskapet er eid av fem fylkeskommuner og tok i fjor inn 2,4 milliarder kroner fra bilister på Sør- og Vestlandet.

Dale skriver i brevet til fylkeskommunene at han har merket seg funnene etter gjennomgangen av Fjellinjen og senere tids medieoppslag om forhold i Ferde, og at det er i lys av dette han kommer med oppfordringen.

Les også

Fjellinjen-direktør går av – avdekket kritikkverdige forhold

Les også:

Les også

Feil ved bomstasjoner i Oslo har kostet Fjellinjen 30 mill.

Her kan du lese mer om

 1. Fjellinjen
 2. Jon Georg Dale
 3. Samferdselsdepartementet
 4. Bompenger
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Fjellinjen-direktør går av – avdekket kritikkverdige forhold

 2. Fremtind Forsikring overtar 750.000 Autopass-kunder

 3. Bompengesjef måtte gå – beholder millionfallskjerm

 4. Annonsørinnhold

 5. Feil ved bomstasjoner i Oslo har kostet Fjellinjen 30 mill.

 6. Vindkraftmotstandere på Haramsøya fikk ikke medhold i protest