Lasse Kjus gikk på stor børssmell i fjor

Kjus Holding tapte nesten 5 millioner før skatt i fjor. Eier Lasse Kjus sier han tapte på investeringer i olje- og offshoresektoren. 

KJUS SOLGT TIL AMERIKANSK GIGANT: Her poserer den tidligere alpinstjernen Lasse Kjus foran et produkt fra merket hans, Kjus.
Publisert: Publisert:

Entreprenør, tidligere alpinist og OL-helt Lasse Kjus har hatt mye å smile av i løpet av karrieren - atten verdenscupseire, seksten medaljer i VM og OL samt eget TV-program, for å nevne noe.

På toppen av det hele skrev E24 fredag at den amerikanske sportskjempen Acushnet kjøper selskapet til nordmannen, sportsutstyrleverandøren «Kjus», for en hemmelig sum.

– Et kjempeløft for merkevaren, sa Lasse Kjus til E24 før helgen.

Pengene Kjus har tjent opp gjennom karrieren, både fra sport, entreprenørskap og som programleder med Kjetil Aamondt, har han satset på investeringer gjennom holdingselskapet Kjus Holding.

Tirsdag la selskapet frem sitt årsregnskap fra fjoråret, men der er det ikke like mye å glede seg over - omsetningen ble nemlig halvert fra en million kroner til like over en halv million - og verdien på de finansielle eiendelene falt med 4,9 millioner kroner.

Dermed ble bunnlinjen barbert. Mens holdingselskapet tjente 4,7 millioner kroner før skatt i 2017, tapte Kjus 3,7 millioner kroner i fjor.

– Jeg tapte på aksjeinvesteringene mine i olje- og offshoresektoren, sier Kjus til Dagens Næringsliv.

Les også: (+)Hedgefondforvalteren fra Fredrikstad er god for milliarder: Dette er Wall Street-stjernen som ingen får snakke med

Eier flere aksjer på Børsen

Kjus Holding eier LK Norge, som har distribuert merkevaren Kjus i Norge siden 2011, da merkevarenavnet ble solgt til LK International.

LK Norge omsatte for 15,5 millioner kroner i fjor, og viste til et resultat før skatt på 36.000 kroner i sitt årsregnskap. Omsetningen er en solid økning fra året før, da selskapet omsatte for 11,5 millioner kroner.

Men det er fortsatt langt opp til toppåret i 2016, da det heleide Kjus-selskapet tjente hele 23,8 millioner kroner.

Ved utgangen av 2018 eide Kjus Holding aksjer i flere selskaper på Børsen, som Odfjell Drilling, Norsk Hydro, Subsea 7 og Yara International, ved siden av investeringene i LK Norge, ifølge DN.

Les også: (+) BI-forskerens beste valutaråd: Norske bedrifter kan spare millioner

Amerikansk gigant kjøpte Kjus

Forrige fredag skrev E24 at den norsk-sveitsiske sportsutstyrsleverandøren Kjus er solgt.

Kjøperen er Acushnet, og summen er ukjent - men den amerikanske giganten har nok av penger, da sportskjempen dro inn hele 13,7 milliarder kroner i salgsinntekter i fjor.

– Det blir spennende tider for Kjus fremover. Det å komme inn i Acushnet under samme tak som store merkevarer som Titleist, Cobra og så videre, blir utrolig spennende og et kjempeløft for merkevaren, sa Lasse Kjus til E24 fredag.

Han vil fortsatt være involvert i selskapet som merkevarens «ansikt» og distributør i Norge, opplyste den tidligere alpinisten.

– Det er et tidspunkt for alt. Jeg har troen på at salget kan være riktig for selskapet, sa en fornøyd Kjus, som ikke ville kommentere salgsprisen.

– Jeg er veldig spent på fremtiden nå, og ser frem til fremtidige dialoger med ny eier, sa han.

Publisert: