Innkjøper i Boligbygg skal ha tiet om 24 millioner

En innkjøper i Boligbygg betalte tre-fem millioner kroner i overpris for en eiendom av en selger han hadde tette bånd til, ifølge en ny granskningsrapport.

TAUS: Innkjøperen sier til Dagens Næringsliv at han ikke ønsker å besvare konkrete spørsmål. Han jobber ikke i dag i det kommunale foretaket Boligbygg i Oslo.

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

Innkjøperen ble intervjuet i forbindelse med oppryddingen i det kommunale foretaket Boligbygg, men det var én eiendom han unnlot å nevne, skriver Dagens Næringsliv.

Uten at ledelsen i Boligbygg var klar over det, ble det undertegnet en kjøpekontrakt på 24 millioner kroner uten at det fantes spor i foretakets saksbehandlingssystem. Dermed måtte de bestile enda en granskningsrapport fra Deloitte, skriver avisen.

Les også: Full strid om nye kommunale boligkjøp i Oslo: – Forrige gang gikk det helt over styr

Alarmen gikk i februar i år da selgeren av eiendommen tok kontant for å opplyse at det nærmet seg overtakelse, ett år forsinket.

I rapporten heter det at Boligbygg betalte en overpris på tre-fem millioner kroner for eiendommen sammenlignet med markedspris.

Innkjøperen bestrider at det ble betalt overpris. Han sier at årsaken til at kontrakten ikke kom inn i saksbehandlinssystemet, var at den ble beslaglagt av Økokrim.

I løpet av ni måneder solgte selgeren tre eiendommer til Boligbygg, og alle gangene var den samme innkjøperen involvert. Deloitte er kritisk til hvordan salgene har vært rigget og til hvordan eiendommene ble priset.

Her kan du lese mer om

 1. Oslo
 2. Eiendom
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Oslo kommune krever 94 millioner tilbakebetalt etter eiendomskjøp

 2. «Fjellet»: Tidligere verdsatt til 1 milliard, solgt for 100.000

 3. FA: Jan Haudemann-Andersen skal ha kjøpt Oslo-herregård for 113 millioner kroner

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Banken krevde at prakteiendommen på Kronstadhøyden skulle tvangsselges. Så la de selv inn et bud.

 6. Bjørn Dæhlie kjøper bensinstasjon for hemmelig sum