Ansatte tar over Kleven-datterselskap

De ansatte i Kleven-datterselskapet Kleven Maritime Technology (KMT) overtar selskapet fra konkursboet.

Kleven-konsernet deles opp etter konkursen mellom Langset-gruppen, Green Yard Group og de ansatte i ingeniørselskapet til Kleven.
Publisert:

Tirsdag ble det kjent at Green Yard Group kjøper Kleven Verft i Ulsteinvik. I forrige uke kjøpte Molde-baserte Langset-gruppen bemanningsselskapet Kleven Marine Contracting.

Etter enighet med bostyret og verftets banker overtar de ansatte det siste datterselskapet Kleven Maritime Technology.

– Vi valgte å gjøre det slik i første omgang, også får vi se hva som skjer videre fremover. Uansett så er dette noe vi er veldig glade for å få i havn og vi takker for tilliten fra långivere og bostyret, sier daglig leder Trond Liavaag til Vikebladet, som først omtalte saken.

– Øke nedslagsfeltet

Kleven Maritime Technology er ingeniørdelen av Kleven-konsernet.

– Selskapet vil fortsette med de samme dyktige ansatte og i det samme markedet som før. Målsetningen til KMT er å øke nedslagsfeltet til bedriften, og etter hvert øke bemanningen, sier Liavaag i en pressemelding.

Selskapet har i dag seks ansatte. Daglig leder Trond Liavaag og tre kolleger går inn på eiersiden.

Les også

Green Yard Group overtar driften ved Kleven Verft

KMT skriver i meldingen at selskapet er et veldrevet selskap med god inntjening og gode driftsresultat, og at selskapet har hatt en stor kundemasse også utenfor Kleven-konsernet.

Selskapet skal ha blitt slått konkurs som følge av at KMT inngikk som pantesikkerhet til verftets bankfinansiering. Dermed ble ingeniørselskapet slått konkurs på samme tid som verftet.

Oppstykket Kleven-konsern

Med KMT-enigheten er alle de tre delene av Kleven-konsernet vidreført til nye eiere etter verftet gikk konkurs fredag 3. juli.

Kleven Marine Contracting, som hovedsakelig leverer bemanningstjenester til verftet, ble kjøpt opp av industrikonsernet Langset-gruppen. Samtlige 225 ansatte i selskapet ble tilbudt jobb videre etter oppkjøpet.

Selve verftet ble tirsdag kjøpt opp av Kvinedal-baserte Green Yard Group.

Les også

Kleven Verft får nye oppgaver av ny eier: – Vi er glade for alt som gir oss arbeid

Green Yard driver med skipsresirkulering, riggvedlikehold og opplag, men vil etter verftsoppkjøpet videreføre skipsbyggingen ved verftet.

– I markedet for resirkulering venter vi stor økning, der blir Kleven en viktig brikke for oss. Kleven skal være et komplett skipsverft og vi tilfører resirkuleringsvirksomhet for å gjøre verftet mer stabilt, sa daglig leder Hans Jørgen Fedog i Green Yard Group til E24 tirsdag.

Les også

Kleven-kontrakt kansellert: 60–70 arbeidsplasser ryker

Publisert: