SAS og British Airways med samarbeid

Tar opp igjen samarbeid etter seks år.

NY SAS-SAMARBEIDSPARTNER: Blir SAS-flyet ditt kansellert, kan du nå komme deg videre med British Airways - til tross for at de to ikke inngår i samme allianse.

Foto: Neil Hall Reuters
  • Eirik Amb Nysveen
Publisert: Publisert:

SAS og British Airways har inngått en såkalt «Interline Irregularity Agreement», hvilket i praksis betyr at det ved forsinkelser og kanselleringer blir mulig å ombooke passasjerer til det andre selskapet, samt ettersende bagasje.

Det skriver det danske bransjenettstedet Check-in.

De to flyselskapene, som holder til i hver sin allianse, henholdsvis Star Alliance og Oneworld, har ikke hatt noe formelt samarbeid side 2012, og tonen mellom de to har vært kald, ifølge nettstedet.

– Avtalen ble signert i starten av juni, og vi har vært i dialog med British Airways siden i fjor. Begge selskapene flyr mye mellom Skandinavia og London, og kan derfor ha behov for å hjelpe hverandre ved driftsforstyrrelser, sier pressesjef Miriam Skovfoged, til Check-in.

Avtalen kommer beleilig for SAS, da det irske datterselskapet Scandinavian Airlines Ireland, med base på Heathrow har opplevd en del problemer med pilotmangel i sommer, og har sett seg nødt til å kansellere en rekke flyginger.

Les også

Ny luftfartsavtale mellom Storbritannia og Brasil åpner for hyppige Norwegian-ruter

Les også

– Det blir å håpe på bedre værmelding neste år

Les også

33 prosent flere flyforsinkelser i juli

Publisert:

Flere artikler