Dansk sjeføkonom: VM-kamp koster samfunnet en halv milliard

Klokken 14 kan Danmark ta et stort seg mot videre spill i fotball-VM. Det koster den danske økonomien mye penger, ifølge dansk sjeføkonom.

JUBEL: Danmarks landslagssjef Åge Hareide kunne juble etter kampen mot Peru tidligere i mesterskapet. Om han er like fornøyd med å koste det danske samfunnet penger, er ikke kjent.
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Fotball-VM er ikke bare inntekter, men også utgifter.

Det vil det danske samfunnet merke når Danmark og Australia klokken 14 spiller sin andre gruppespillkamp i mesterskapet, skal vi tro sjeføkonom Steen Bocian hos Børsen.

Ifølge dansk TV 2 har Bocian beregnet at kampen vil koste det danske samfunnet en halv milliard danske kroner, omkring 630 millioner norske kroner.

Ved å beregne at omkring en halv million av Danmarks tre millioner arbeidstagere vil se kampen i arbeidstiden, har Bocian kommet frem til resultatet.

Han begrunner dette med at verdiskapningen per arbeidstime i snitt er om lag 500 danske kroner, tilsvarende 630 norske kroner. Siden kampen varer to timer må stykket ganges med to.

Les mer om Fotball-VM hos VG

Les også

Messi innblandet i nye skatteparadis-avsløringer

Avslappet statsminister

– Det gir noe tapt arbeid og dermed også noe nedgang i økonomien. Selv om det ikke er en stor nedgang så er det en nedgang, som enkelt lar seg måle, sier Steen Bocian til TV 2.

Landets statsminister, Lars Løkke Rasmussen, er ikke bekymret for at økonomien skal bryte sammen av dette.

Han tror rett og slett ikke regnestykket holder.

– Jeg er helt sikker på at danskene jobber på frem til klokken 14 for å bli klar til denne kampen her. Dersom vi for øvrig vinner, så får vi mye energi ut av det så det vil også gi en del effekt. Så jeg tror vi raskt vil ta igjen det tapte mens kampen ble spilt, sier statsministeren til kanalen.

Les også

Messi vant mot Massi i andre runde

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Danmark
  2. Fotball

Flere artikler

  1. Etter årevis med tap skimter Power snart overskudd i Danmark

  2. Betalt innhold

    Statistikk og rund ball: Derfor er det så vanskelig å forutse VM-vinneren

  3. Svenskene fikk konkursrush selv om de ikke stengte landet

  4. Rekorddyre Super Bowl-reklamer: 51 millioner kroner for 30 sekunder

  5. Importbedrifter merker svak krone: – Utfordrer marginene