Produksjonen i gang igjen: Nok CO₂ til ølproduksjon

Alle som den siste tiden har fryktet for at utepilsen skulle utebli kan nå puste lettet ut. CO₂-produksjonen i Norge har nemlig startet opp igjen.

Produksjonen av kullsyre har startet opp igjen i Norge og bryggeriene kan igjen produsere for fullt.
  • NTB
Publisert:

I tre uker har det vært vanskelig for kullsyreprodusenten Praxair Norge å skaffe nok CO₂ til kullsyreproduksjon. Det har ført til at flere norske bryggerier måtte trappe ned produksjonen av både brus og øl.

– Det er jeg glad for, dette har vært en ekstraordinær situasjon, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen til NRK. Han kan ikke huske at det har vært lignende forhold tidligere.

Problemene startet i midten av juni da ammoniakkfabrikken hos Yara fikk en uventet stans. I tillegg hadde flere store leverandører i Europa problemer.

En leveranse med flytende kullsyre kom via båt i slutten av juni og hjalp noe, men krisen var ikke avblåst. Før nå.

– Vi startet produksjonen på lørdag, både av ammoniakk og CO₂, så nå er produksjonen ved det normale igjen, sier fabrikksjef Jon Sletten i Yara.

Ifølge Praxair Norge vil det ta to til tre uker før de har tatt igjen etterslepet og får en normal situasjon igjen i Norge.

Les også

Ølprodusentene sliter fortsatt med lite CO2

Les også

– Ikke en planlagt stopp

Les også

Stanser ølproduksjon etter CO₂-mangel

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Vin

Flere artikler

  1. – Ikke en planlagt stopp

  2. Stanser ølproduksjon etter CO₂-mangel

  3. – Hvis alle begynner å hamstre nå, kan det bli tomt

  4. – Noen kunder har panikk

  5. Kan bli pølsekrise på grunn av CO₂-mangel