«USAs mest forhatte mann» må betale nesten 60 millioner

En dommer har pålagt svindel-dømte Martin Skhreli å gi fra seg kontanter, aksjer, et Picasso-maleri og to rap-album for å imøtekomme kravet.  

VENTER DOM: Martin Shkreli risikerer opp til 20 års fengsel for svindel.
Publisert: Publisert:

Legemiddelentrepenøren Martin Shkreli, kalt «USAs mest forhatte mann», ble i 2015 kjent som mannen som skrudde opp AIDS-medisin med 5000 prosent.

Det er imidlertid ikke derfor han nå risikerer opp til 20 års fengsel.

Han ble i 2015 arrestert etter anklager om at han hadde løyet til investorer, for så å betale investorene tilbake med penger og aksjer fra legemiddelselskaper han selv hadde opprettet.

I fjor ble Shkreli funnet skyldig i tre av åtte forhold knyttet til svindel og på fredag er det ventet at han får dommen. Men noe straff fikk han allerede mandag, skriver CNBC.

Les også

Slik ble han «USAs mest forhatte mann»

Shkreli må gi avkall på 5 millioner dollar kontanter samt eierandeler i legemiddelfirmaet Vyera Pharmaceuticals, et unikt Wu-Tang Clan-album, et Lil' Wayne-album og et maleri av Pablo Picasso. Det utgjør til sammen 7,36 millioner dollar, tilsvarende 57 millioner norske kroner.

Ifølge CNBC betalte Shkreli to millioner dollar for Wu-Tang Clan-albumet på en auksjon i 2015. Men senere det året ble det stilt spørsmål ved ektheten til albumet. Hvis albumet faktisk ikke er et Wu-Tang Clan-album, eller markedet ikke tror det er det, vil verdien fort synke til tilnærmet ingenting.

Publisert:
Gå til e24.no