Libysk ministersønn på vitnelisten i Yara-rettssaken

Når korrupsjonssaken mot de tidligere Yara-toppene starter 5. januar, er det med en vitneliste full av toppsjefer - og sønnen til Muammar Gadaffis tidligere oljeminister.

RETTSSAK: Fire tidligere Yara-topper er tiltalt for korrupsjon av Økokrim. Rettssaken starter 5. januar.
  • E24
Publisert:

Ifølge Dagens Næringsliv skal tidligere generaldirektør Egil Myklebust, toppsjef i Hydro i ti år og deretter styreleder, Norske Skog-sjef Sven Ombudstvedt og sønnen til Muammar Gadaffis oljeminister vitne i rettssaken.

Saken starter mandag 5. januar.

Tidligere konsernsjef Thorleif Enger, de avgåtte konserndirektørene Tor Holba, Kenneth Wallace og Daniel Clauw er tiltalt i saken. Enger, Wallace og Clauw er tiltalt for grov korrupsjon knyttet til transaksjoner i India og Libya, mens Holba kun er anklaget for forhold som påtalemyndigheten mener har skjedd i forbindelse med gjødselgigantens Libya-forretninger.

Andre som ifølge DN er innkalt, er eks-sjef i Yara, Jørgen Ole Haslestad, Lone Fønss Schrøder, tidligere styremedlem, Nejdet Baysan, tidligere sjef for Yaras tradingselskap i Sveits. Også fra Sveits er det innkalt en rekke vitner - Økokrim mener at Yara har overført tilsammen 1,5 millioner dollar via Sveits til en konto tilhørende sønnen til Muammar Gadaffis oljeminister Shokri Ghanem. Sønnen skal nå vitne, bekrefter hans norske advokat.

Flere vitner fra India skal også høres, samt at flere nåværende ansatte i Yara skal vitne i saken.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Yara

Flere artikler

  1. – Eneste måten å forsvare Enger er å fortelle hva slags menneske han er

  2. Vitner fra hele verden i Norges største korrupsjonssak

  3. Nå kommer i dommen i Norges største korrupsjonssak

  4. Økokrim: Yara betalte over én milliard for goodwill og
    kontaktnett

  5. – Thorleif Enger visste om korrupsjon