Södra gir opp på Tofte

Svenske Södra gir opp driften av cellulosefabrikken på Tofte. Dermed er hjørnesteinsfabrikkens fremtid meget usikker.

VIKTIG FOR SKOGNÆRINGEN: Cellulosefabrikken på Tofte tar imot hver fjerde tømmerstokk som hugges i Norge. En nedleggelse kan dermed få store konsekvenser for næringen.
Publisert:

Cellulosefabrikken på Tofte i Hurumlandet er en av Norges største produsenter av papirmasse, men har i lengre tid slitt med lønnsomheten og påfølgende permitteringer av ansatte. Nå gir den svenske eieren Södra opp å holde liv i fabrikken, skriver Dagens Næringsliv.

Selskapet avvikler eierskapet innen utgangen av andre kvartal, og dersom ingen nye eiere melder seg, kan det bety slutten for hjørnesteinsfabrikken.

I tillegg til sette 6000 arbeidsplasser innen skogbruk, transport og treforedling på spill, kan det få store konsekvenser for norske skogeiere, ettersom hver fjerde tømmerstokk som hugges i Norge ender opp på fabrikken på Tofte.

- Hvis cellulosefabrikken på Tofte blir nedlagt, er det veldig dramatisk. Leveransene dit er helt avgjørende for både sagbrukene og skogeierne i Agder, Telemark, Numedal, Hallingdal og Valdres, sier daglig leder i Skogeierforbundet, Gudbrand Kvaal, til DN.

Hurum kommune skriver i en pressemelding at de er trygg på at prosessen med å finne en ny langsiktig eier med finansielle muskler vil lykkes.

– Vi har stor tro på at også en ny eier vil se det store potensialet som ligger i fabrikken på Tofte, avslutter ordfører Monica Vee Bratlie (H)

Les også:

SV ber Giske bla opp for treforedlingsindustrien

Tofte permitterer

300 permitteres ved papirfabrikk

Publisert: