Syv tiltales for innsidehandel

Statsadvokat Harald L. Grønlien offentliggjør onsdag påtaleavgjørelsen i saken mot de sju som er siktet for innsidehandel med Acta-aksjer.

TILTALES: Fred Ingebrigtsen tiltales som hovedmannen blant de sju som siktes for innsidehandel med Acta-aksjer.
Publisert:

Fred Ingebrigtsen tiltales som hovedmann, mens de øvrige seks siktede tiltales for medvirkning, skriver Stavanger Aftenblad.

Avgjørelsen blir kunngjort nesten på dagen tre år etter at politiet aksjonerte mot de innsidesiktede.

Redusert

Perioden innsidehandelen skal ha funnet sted er redusert i forhold til siktelsen. Nå dreier det seg om transaksjoner i perioden 20. september til 4. oktober 2007.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld på noe punkt i denne saken. Alt som vil bli sagt i denne saken, vil bli sagt i retten, sier advokat Odd Rune Torstrup som forsvarer Ingebrigtsens svoger.

Advokatene for de siktede har samarbeidet tett i sin kontakt med statsadvokaten, og påtaleavgjørelsen for de medsiktede i innsidesaken har stått og falt på hvilken beslutning statsadvokat Grønlien har fattet i saken mot Ingebrigtsen.

Advokatene har tidligere varslet store erstatningssøksmål dersom siktelsene blir frafalt eller dersom de siktede blir tiltalt og frifunnet.

Fred Ingebrigtsen er også tiltalt for å ha tatt opp et ulovlig aksjonærlån på flere titalls millioner i sitt eget selskap Spring Capital.

Etter det avisa har grunn til å tro, vil en rettssak først kunne gå for retten i 2012.

Les også: Slik ble han raka fant

Norges største

Det var 16. juni 2008 at Acta-grunderen Fred Arne Ingrebrigtsen, hans søster, hans svoger, bror, to forretningspartnere og en tidligere kollega ble siktet for misbruk av innsideinformasjon.

Politiet har karakterisert saken som Norges største innsidesak.

Ifølge siktelsen skal det ha blitt handlet Acta-aksjer for over 100 millioner kroner etter lekkasjer fra Ingebrigtsen.

Les også:

Lydbåndopptak kan avgjøre aksjekrangel

- Ingebrigtsen ble presset til å låne banksjefen feriehus

Ingebrigtsens kone: - Tenk på barna!

Publisert: