Torbjørn Røe Isaksen «stopper» verden i ny podkast

– Vi lever i en urolig tid. Ofte vil jeg bare stoppe verden. Det går ikke, men jeg kan stoppe opp litt, ta et lite glass – og bruke en time på en interessant samtale.

Samfunnsredaktør i E24, Torbjørn Røe Isaksen.
Publisert:

– Jeg ville gjerne lage en podkast som var en samtale, ikke et klassisk intervju. Og når jeg tenker på gode samtaler, har de lave skuldre, men samtidig en liten nerve.

Det sier samfunnsredaktør i E24, Torbjørn Røe Isaksen, om sin nye podkast «Stopp verden».

Isaksen har de siste årene ofte vært gjest i andre podkaster, men for å få samtalene han ønsket seg måtte han lage sin egen.

Bakteppet for podkasten er en urolig verden med store endringer, og et debattklima som ofte er polarisert.

– Selve navnet «Stopp verden» spiller på flere ting: At endringene i verden går raskt, mens jeg er konservativt anlagt. Samtidig blir vi bombardert med inntrykk i alle flater, og mitt eget liv som trebarnsfar har få pauser. Jeg vil rett og slett ha et lite friminutt fra hverdagen hvor vi kan helle opp et glass vin, senke skuldrene og snakke om noe interessant, sier Isaksen

«Stopp verden» publiseres søndager fra 5. februar, og du kan høre den nedenfor, på E24.no eller hos Podme.

– Bli litt klokere

I podkasten handler det om de store spørsmålene og de lange linjene, om hvordan samfunnet vårt har utviklet seg og hvordan vi skal manøvrere fremover.

– Jeg vil gjerne ha meningsbrytning, selvfølgelig, som når jeg inviterer Mímir Kristjánsson for å snakke om revolusjon eller Sigrid Bonde Tusvik for å snakke om feminisme; men poenget er også å forstå noe bedre. Bli litt klokere, rett og slett.

– Siv Jensen og jeg snakker om det mange kaller liberalismens krise og populismens fremmarsj, med SV-politiker Marian Hussein er temaet «woke» og alle diskusjonene om hva vi egentlig har felles i et mer mangfoldig samfunn. Med psykolog Hedvig Montgomery vil jeg snakke om hvordan barndom henger sammen med hvordan vi blir som voksne - og spørre om det er skadelig at jeg tror på litt god, gammeldags disiplin, avslutter Isaksen.

Stor satsing

Podkastansvarlig i E24 Kristine Masdal Aadne sier at det er den største lydsatsingen fra E24 hittil.

– Vi er veldig stolte av det Torbjørn har fått til med Stopp verden. Han og teamet har klart å skape en podkast som gjør deg smartere, samtidig som du slapper av og ler. Den perfekte komboen for en samtale du skulle ønske at du kunne være en del av.

Kristine Masdal Aadne, podkastansvarlig i E24.

Sluttet i politikken og meldte seg ut av Høyre

Torbjørn Røe Isaksen begynte med politikk på heltid i 2004 - den gang som Unge Høyre-leder. Fra 2009 til 2017 var han stortingsrepresentant fra Telemark.

I Erna Solbergs (H) regjering hadde han tre ulike statsrådsposter: Kunnskapsminister (2013-2018) og næringsminister (2018-2020), før han tok over som arbeidsminister frem til regjeringen gikk av i 2021.

I januar 2022 startet Røe Isaksen som samfunnsredaktør i E24. Han meldte seg samtidig ut av partiet Høyre.

Les på E24+

Torbjørn Røe Isaksen: «Klimasynd er den nye sexskandalen»

Les på E24+

Torbjørn Røe Isaksen: «Staten er tilbake – og vi er alle blitt senterpartister (nesten)»

Publisert:

Her kan du lese mer om