Mayhem på Gardermoen: – Bestiller ikke Flyr nå

GARDERMOEN (VG) Svartmetall-bandet tar ingen sjanser når de skal reise ut på konsert.

HOLDER SEG UNNA FLYR: Jørn Stubberud (til venstre) og Jan Axel von Blomberg unnlater å booke med Flyr når de skal ut å reise. Det viktigste for dem er å komme fram.
Publisert:

På Gardermoen møter VG Jørn Stubberud og Jan Axel von Blomberg, bedre kjent som henholdsvis «Necrobutcher» og «Hellhammer», bassist og trommeslager i svartmetallbandet Mayhem.

Nå holder de seg unna Flyr når de skal reise ut på konserter.

Holder seg unna Flyr

– Det er på grunn av det som sto i avisen i går. At de holder på å gå konkurs. Da holder vi oss unna det, sier Stubberud til VG.

– Jeg visste ikke noe om det. Jeg leser ikke aviser og sånne ting, sier bandkollega Blomberg.

Når VG møter dem på Gardermoen er de på tur til São Paulo i Brasil for å holde konsert.

Selskapet Flyr har forsøkt å hente inn 430 millioner kroner gjennom en kriseemisjon – altså en kapitalutvidelse. Selskapet klarte ikke å hente inn pengene fra investorene innen fristen 16.30 i dag.

ROCKIN’ ALL OVER THE WORLD: Mayhem slik vi er vant til å se dem, med bassist Jørn Stubberud alias «Necrobutcher» helt til høyre.

I stedet har selskapet nå mottatt et tilbud om en alternativ transaksjon fra både eksisterende og profesjonelle investorer.

Stubberud og Blomberg tar ingen sjanser når de er ute og reiser.

– Så fort det er litt usikkerhet, går man i stedet på et selskap som er sikrere. Vi er mye på jobbreiser, derfor kan vi ikke ha noe tull, sier Stubberud, som forteller at de heller booker dyrere billetter dersom det gjør dem sikre på å komme fram.

For ordens skyld: Flyr har ikke flyginger til Brasil eller utenfor Europa.

Var fornøyde kunder

Bandet har benyttet seg av Flyr flere ganger tidligere, og har vært fornøyde kunder.

MYE PÅ REISEFOT: Som et av verdens mest kjente svartmetall-band er Mayhem mye ute på reise. Da velger de heller trygge billetter, selv om de må betale noe mer.

– De har fine greier, tre bagasjer, fri midtsete og sånne ting. Men inntil de får «businessen» opp og går igjen holder vi oss unna, sier Stubberud.

– Det er synd det med Flyr altså, kommenterer Blomberg, før bandet må dra videre og rekke flyet sitt.

Forfatter og spaltist Selma Lønning Aarø befinner seg i nærheten av Alicante i feriehuset hun og familien har kjøpt og pusser opp.

Har brukt rundt 30.000 hos Flyr

Hun skal reise tilbake til Norge med Flyr i onsdag, men er ikke bekymret for om hun kommer seg hjem.

– Jeg har allerede sjekket inn på flyet. Jeg er mer bekymret for at jeg har bestilt billetter til jul og påske for hele familien på fem med Flyr. I tillegg skal jeg på en venninnetur i mars, forteller Aarø til VG på telefon fra Spania.

FLYR-FAN: Forfatter Selma Lønning Aarø er fast kunde hos Flyr. Hun tror hun kommer seg trygt hjem til Norge med selskapet i morgen, men er bekymret for tre turer med dem hun har bestilt.

Hun anslår at hun har brukt rundt 30.000 kroner på flybilletter den kommende tiden. Ingen av reisene er bestilt med kredittkort. Dermed kan det bli mer utfordrende å få igjen pengene dersom Flyr går konkurs.

– Flyr tilbyr en Vipps-løsning, som gjør det enkelt å betale. Det er det jeg har gjort, sier Aarø til VG.

– Har du betalt med kort, både debet og kreditt, så har du rett på refusjon fra kortutsteder hvis flyet blir kansellert – uansett grunn, uttalte jurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet til VG tidligere i dag.

Storfan av Flyr

Aarø er en stor fan av flyselskapet, men hun kommer til å dra kredittkortet neste gang hun bestiller en flyreise med dem.

– Det er veldig behagelig å reise med dem. Jeg håper de klarer seg. Jeg synes de har gode bagasjevilkår, god service og er imøtekommende, mener hun.

AVHENGIG AV FLY: Nord-Norge er avhengige av at flyene går, påpeker anestesilege Thomas Wilson når VG møter ham på Gardermoen. Wilson jobber på UNN, og de henter spesialistkompetanse fra flere deler av landet.

Anestesilege Thomas Wilson er på vei hjem til Tromsø når VG møter ham på Gardermoen. Hans billett er ikke med Flyr.

– Det er veldig viktig for oss i nord å komme oss av gårde. Vi har lite muligheter til buss, så det er ikke et reelt alternativ. Når det begynner å bli ustabilt med flytjenester kan det potensielt ha en stor påvirkning for vår hverdag, sier Wilson til VG.

Han forteller at Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø er avhengige av flyruter for å gi et godt, forsvarlig tilbud.

– Våre ansatte, mange leger, piloter og redningsmenn kommer utenbysfra. Selv om jeg bor i Tromsø er det veldig mange som har spesialutdanninger som ikke bor i nord, forteller han.

BILLIG ER BEST: Studentene Nora Sohlberg og Mats Engaas går for det billigste alternativet når de «shopper» etter flybilletter.

Nora Sohlberg og Mats Engaas er studenter ved NTNU. De er på vei til Trondheim når VG treffer dem på Gardermoen.

– Det er først og fremst prisen som betyr noe når vi bestiller flybilletter, sier Mats Engaas.

Begge vil bestille Flyr i fremtiden, uavhengig av krisen selskapet står i – forutsatt at de har de billigste billettene.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om