Bankvikar fengslet i ytterligere en uke

Bankvikaren som er siktet for å ha underslått nær 75 millioner kroner fra Sparebank 1 SMN ble fredag fengslet i ytterligere én uke.

Klokken 13.00 fredag var det fengslingsmøte i Sparebank 1 SMN-saken i Trøndelag tingrett.
Publisert: Publisert:

Politiet ba om fire ukers varetektsfengsling, men fikk ikke medhold.

Mannen, som i flere år jobbet som innleid vikar i Sparebank 1 SMN, er siktet for grovt underslag og grov hvitvasking. Siktede har siden lørdag 21. januar sittet varetektsfengslet med brev- og besøksforbud.

Politiet ba fredag Trøndelag tingrett om fire ukers forlenget varetekt for bankvikaren i et fengslingsmøte.

I en børsmelding torsdag opplyste storbanken i Trondheim at politiet mener at siktede skal ha underslått nær 75 millioner kroner. Av disse regnes 50 millioner kroner som tapt.

– Ville spekulasjoner

Siktede har erkjent straffskyld for både underslag og hvitvasking, og har sittet fengslet siden han ble pågrepet 19. januar. Pengene som ble underslått fra banken skal ha blitt overført via konti i andre norske banker, og videre ut av landet.

«Der har de i all hovedsak blitt investert i verdipapirer og finansielle instrumenter med svært høy risiko.», skrev Sparebank 1 SMN i meldingen torsdag.

– Dessverre må vi konstatere at en stor del av pengene som er underslått har gått tapt etter det som ser ut til å være ville spekulasjoner i utlandet, uttalte Rolf Jarle Brøske, konserndirektør i Sparebank 1 SMN.

– Ble ikke stanset

Påtaleansvarlig Ole Andreas Aftret i Trøndelag politidistrikt har tidligere uttalt til E24 at politiet undersøker i hvilken grad de andre bankene har stilt spørsmål ved siktedes transaksjoner.

– Politiet har merket seg at siktede har lyktes med å flytte store pengebeløp gjennom det norske baksystemet uten at overføringene er stanset. Det er mange transaksjoner, og de enkelte overføringene gjelder større beløp.

– Politiet vil i den videre etterforskningen også belyse hvordan siktede har lyktes med dette, altså om transaksjonene er gjennomført uten problem eller om det har vært dialog mellom bankene og siktede før pengene har blitt ført videre, sier Aftret.

Sparebank 1 SMN har gitt en redegjørelse til Finanstilsynet, som også er koblet inn i saken.

Publisert: