Skyhøye ambisjoner for droneselskap

Ambisjonene til det ferske droneselskapet Nordic Unmanned i Sandnes er 100 ansatte i løpet av året og en omsetning på fire milliarder kroner i 2025.

Teknisk vedlikeholdsleder Ole Petter Ølberg, til venstre, bak en drone av typen Staaker BG 200, bygget i Sandnes. Gründer, daglig leder og største enkelteier i selskapet, Knut Roar Wiig til høyre.
  • Tor Dagfinn Dommersnes (Stavanger Aftenblad)
Publisert:

Selskapet leverte resultatet for første kvartal onsdag, der inntektene havnet på 16,6 millioner kroner. Det er en økning på 73 prosent mot samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet før avskrivninger (ebitda) havnet likevel på minus-siden i kvartalet, med minus en halv million kroner. Samme periode i fjor gikk i minus 1,6 millioner kroner. Noe av forklaringen er ifølge en melding fra selskapet ekstraordinære kostnader som følge av pandemien.

Der heter det også at forventede inntekter på 11 millioner kroner ble utsatt i kvartalet. Årsaken var forsinkelser på grunn av nye drone-reguleringer, og dels utsettelser av oppdrag. Disse inntektene forventes å komme inn i andre og tredje kvartal.

Skyhøye ambisjoner

Gründer og største eier Knut Roar Wiig i Nordic Unmanned varslet om selskapets ambisjoner de neste årene, og de er skyhøye.

Inntektene skal opp til fire milliarder kroner i 2025, og han ser for seg virksomhet i store deler av verden. Allerede første halvår i 2021 tror han på en omsetningsvekst på 200 prosent mot fjorårets første halvår.

Selskapet vil ha 70 ansatte i løpet av sommeren, og 100 ansatte ved utgangen av året. Driftsmarginen er forventet å bli 20 prosent i år.

Oppkjøp og vekst

– Vi ser enorme vekstmuligheter når vi nå går inn i en ny æra for drone-teknologien, heter det i meldingen. - Vår strategi er å ekspandere utover det europeiske markedet og gå inn i Nord- og Sør-Amerika såvel som Midtøsten.

Veksten vil i følge Wiig skje både gjennom organisk vekst og oppkjøp og strategiske partnerskap i et fragmentarisk og raskt voksende drone-marked.

Aftenbladet skrev at Nordic Unmanned hentet 100 millioner kroner på 45 minutter i mars i år.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Nordic Unmanned
  2. AftenbladetE24

Flere artikler

  1. Norsk droneselskap med gjennombruddsår

  2. Nordic Unmanned sikrer ny storkontrakt

  3. Betalt innhold

    SR-Bank låner ut 50 millioner til Sandnes-droner: – Første i sitt slag

  4. Aksjeanalyse spår kursdobling - bruker selskapets egne mål

  5. Milliardhopp i inntektene for Komplett