Hammerfest-ordfører kaller Equinor inn på teppet etter Melkøya-rapport

Hammerfest-ordfører Marianne Næss Sivertsen (Ap) ønsker svar fra Equinor etter at Petroleumstilsynet har avdekket alvorlige regelbrudd etter Melkøya-brannen.

Ordfører Marianne Sivertsen Næss (Ap) i Hammerfest kommune sier det er viktig at Petroleumstilsynet har gitt Equinor et pålegg etter Melkøya-brannen.

Terje Pedersen / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Vi vil gå inn nærmere inn på detaljene og se hva man har funnet og følge opp hvordan vi skal ha det framover. Det skal være sikkert å ha et industrianlegg som på Melkøya. Det skal være trygt å gå på jobb, sier Sivertsen til iFinnmark.

Petroleumstilsynet (Ptil) har gitt pålegg til Equinor etter å ha avdekket «alvorlige brudd på regelverket» etter brannen i selskapets petroleumsanlegg i september.

Les også

Alvorlige brudd på Equinor-anlegg under brann

– Jeg er glad for at Ptil har tatt den saken på største alvor og avdekket det de har gjort. Vi har vært opptatt av å komme til bunns i hva som gjør at det oppstår en brann på Hammerfest HLNG, sier Sivertsen.

Equinor har tidligere uttalt at produksjonsanlegget holder stengt fram til 1. oktober. Petroleumstilsynet har sagt at brannen er en av de mest alvorlige hendelsene i norsk petroleumshistorie.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Hammerfest
  2. Equinor

Flere artikler

  1. Alvorlige brudd på Equinor-anlegg under brann

  2. Petroleumstilsynet: Bekymret for sikker drift på Equinors plattformer

  3. Avviser at vedlikeholdskutt førte til brann: – Ikke noen sammenheng

  4. Equinor utsetter gjenåpningen av Melkøya med et halvår

  5. Insekter satte fyr på Melkøya-anlegget: Equinor-sjef Opedal tar kritikken fra tillitsvalgte på alvor