Opposisjonspartier vil ha forlengede coronatiltak

Samtidig som coronasmitten er økende, går flere av regjeringens støtteordninger ut. Nå forlanger flere opposisjonspartier at ordningene må forlenges.

Hadia Tajik, nestleder i Arbeiderpartiet, er blant dem som tar til orde for forlengede coronatiltak
 • NTB
Publisert: Publisert:

1. september ble den generelle kompensasjonsordningen til næringslivet avviklet. De ekstra rettighetene permitterte og arbeidsløse fikk for å søke dagpenger, avvikles 1. november og over nyttår, skriver Klassekampen.

Det får flere av opposisjonspartiene på Stortinget til å reagere. De mener regjeringen må både fortsette og utvide støtteordningene over nyttår.

– Regjeringen sender en slags omvendt julegave til folk som er permittere, ved å gi dem mindre dagpenger over nyttår. Ap vil heller sørge for at de som trenger inntektssikring, skal få garantier så lenge krisen er i landet, sier Hadja Tajik, nestleder og finanspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet.

SV-leder Audun Lysbakken mener det haster med å avklare at ordningene blir forlenget også over nyttår. Han peker på at de smitteverntiltakene som regjeringen har innført viser at de forventer at krisen vil fortsette i mange måneder framover, og at de økonomiske tiltakene også må forlenges.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum stiller seg bak kravene og mener at det må bli mer stabilitet og trygghet rundt de tiltakene som gjøres.

– Regjeringspartiene og Frp, som nå forhandler om budsjett, må være helt klare på hvordan vi skal gjøre det gjennom det kommende året, sier han til avisen.

Les også

Europris med nytt sterkt kvartal: Coronakrisen gir omsetningsvekst på over 400 millioner

Les også

Regjeringens nye coronatiltak

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Coronaviruset
 3. Stortinget
 4. Sosialistisk Venstreparti (SV)
 5. Arbeiderpartiet (Ap)
 6. Hadia Tajik
 7. Senterpartiet (Sp)

Flere artikler

 1. Flertallet tvinger 20 corona-tiltak på regjeringen: Permittering forlenges

 2. Opposisjonen varsler felles permitteringsforslag neste uke

 3. Enighet om feriepenger til arbeidsløse

 4. Regjeringen forlenger krisestøtte for næringslivet ut januar

 5. Støre-regjeringen: Forlenger corona-krisemidler ut året