Dagpendlere kan bruke den gamle Svinesundsbroen

Regjeringen har bestemt at personer som er bosatt i Sverige og dagpendler til Norge, kan benytte den gamle Svinesundsbroen til å krysse grensen.

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland vil gjøre det enklere for dagpendlere å komme til Norge, og vil la de bruke den gamle Svinesundsbroen. Foto: Terje Pedersen / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

Endringen trer i kraft torsdag 17. juni klokken 12.

– Det nærmer seg sommerferie, og allerede nå ser vi at det er køer på grensen. Dette går først og fremst utover transportører og dagpendlere. Derfor har jeg bestemt at dagpendlere som bor i Sverige skal få bruke den gamle Svinesundsbroen når de pendler til Norge, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

Dagpendlerne må ved innreise fremvise dokumentasjon på at vedkommende er bosatt i Sverige eller Finland, bekreftelse fra norsk arbeidsgiver på at vedkommende dagpendler og attest som viser negativ test for coronaviruset tatt i løpet av de siste sju døgnene før ankomst til Norge. Testen må være tatt i Norge, Sverige eller Finland.

Regelverket nå åpner bare for at norske borgere bosatt i Sverige kan bruke juridisk stengte grenseoverganger, slik som den gamle Svinesundsbroen. Unntaket gjelder kun for bruk av den gamle Svinesundsbroen og ikke som et generelt unntak.

– Dette vil gjøre grensepasseringene lettere for dagpendlerne, samtidig som det vil avlaste grensekontrollen ved den nye Svinesundsbroen, sier Mæland.

Publisert:

Her kan du lese mer om