Ingen regulering på elsparkesykler i Oslo i sommer

Regulering av elsparkesykler i hovedstaden kommer ikke på plass til sommeren, ifølge MDG. Elsparkesykkelselskap advarer om at det kan bli kaotiske tilstander.

Det finnes ikke mange gatehjørner i Oslo hvor det ikke står minst én elsparkesykkel. Norske storbyer ønsker bedre kontroll med elsparkesyklene.

Ole Berg-Rusten / NTB
 • NTB
Publisert: Publisert:

– Vi kommer ikke til å få regulert elsparkesyklene slik vi ønsker i sommer, sier byråd Lan Marie Berg for miljø og samferdsel i Oslo (MDG) til NRK.

Oslo kommune varslet i høst at de ønsket å regulere dette gjennom anbud og dermed få bedre kontroll over elsparkesyklene i byen.

Men prosessen går sakte, og det er usikkerhet over reglementet knyttet til disse problemene. Samferdselsdepartementet uttalte i forrige måned at de ønsker å unngå en lignende vår som i fjor, hvor elsparkesyklene nærmest fløt over i hovedstadens gater.

De har vært i dialog med andre departementer om kommunenes handlingsrom til å regulere bruken av elsparkesykler.

Elsparkesykkelselskapet Voi mener at prosessen tar for lang tid, og at dette er totalt mangel på politisk lederskap fra både regjeringen og kommunen.

– Regjeringen og byrådet i Oslo må nå ta et felles ansvar, istedenfor å skylde på hverandre hvorfor det ikke kan bli orden i gatene, sier Norges-sjef i Voi, Christina Moe Gjerde, til NTB.

Hun mener byrådet må få på plass en anbudsprosess brennkvikt, og hun påpeker på at markedet er ekstremt konkurransepreget.

– Hvis ikke det kommer på plass en lokal regulering, kommer det til å bli ville vesten og dobbelt så mange elsparkesykler på gatene i Oslo sammenlignet med i fjor, advarer hun.

Les også

Elsparkesykkelsalget tar av, tross økning i leiemuligheter

Les også

Elsparkesykkel-gigant har 70 prosent margin

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Elsparkesykler
 2. MDG
 3. Oslo

Flere artikler

 1. Byrådet vil ha titusener fra elsparkesykkelutleiere hver dag: – Kan bli dyrere for forbrukere

 2. Frykter 25.000 elsparkesykler i Oslo i sommer: – Det kommer til å bli kaos

 3. Voi-sjefen: Katastrofe for brukere av elsparkesykler

 4. Nye regler for elsparkesykler

 5. Betalt innhold

  Oslos restauranter blør: Byrådet ber om hastehjelp før avgjørende frist