Oslofolk sniker mer enn Ruter trodde

Én av ti kollektivreisende i Oslo betaler ikke for billetten sin. Det er mer enn hva Ruter trodde. Nå vil de øke snikegebyret til 1.100 kroner.

VIL GJØRE DET DYRERE: Ruter ønsker å øke gebyret for å kjøre kollektivt uten billett til 1.100 kroner.
Publisert: Publisert:

Ruter mener de kan ta inn 100 millioner kroner mer i årlige billettinntekter hvis de får snikingen ned til 5 prosent, skriver Aftenposten.

Kontroller Ruter har gjennomført hittil i år viser at 13 prosent av busspassasjerene i indre by ikke hadde gyldig billett. På trikken er tallet 10 prosent, og på T-banen 8 prosent. I denne undersøkelsen er det ikke gjort kontroller på båt, men tidligere kontroller viser at snikingen der ligger på rundt 6 prosent.

Tallene er verre enn det Ruter regnet med. Tidligere kontroller viser en andel snikere på mellom 3 og 4 prosent.

– Vi mener ikke at det er flere som sniker nå enn tidligere, men vi har fått et riktigere bilde av situasjonen, sier pressekontakt Trond C. Brekke i Ruter.

Nå vil Ruter søke Samferdselsdepartementet om å øke gebyrene for sniking fra 750 (hvis du betaler på stedet) og 900 kroner (tilsendt giro) henholdsvis til 900 og 1.100 kroner.

Sist gang det ble dyrere å snike var i 2005. Oslos gebyrer ligger lavere enn for eksempel Göteborg og Stockholm.

Les også:

Gjensidige-ansatt dømt for millionunderslagBarberte boten i «asfaltsaken» med 100 mill.Småkrafteier får 300.000 kroner i botRazzia hos en av Norges største el-installatører

Publisert: