Rema-Reitan tiltalt for skattejuks i Spania

Aktor vil ha Rema-gründer Odd Reitan dømt til elleve års fengsel og til å betale store millionbeløp i bøter etter angivelig skattejuks i forbindelse med kjøpet av en luksuseiendom i Spania.

FENGSEL: Aktor vil ha Rema-gründer Odd Reitan dømt til elleve års fengsel.

Line Møller
  • NTB
Publisert: Publisert:

Den spanske påtalemyndigheten mener Reitan bevisst har betalt 1,1 millioner euro for lite i skatt etter et betydelig eiendomskjøp i 2004. Odd Reitan kjøpte da eiendommen Sierra Blanca i utkanten av Marbella for 9 millioner euro, mens han oppga en kjøpesum på 3,5 millioner euro til myndighetene, ifølge tiltalen. Selgeren av eiendommen oppga samme sum og er også tiltalt i saken, skriver Dagbladet.

– Vi har tiltalt herr Reitan for to ulike overtredelser, i alt fem lovbrudd, og ber retten om å idømme ham elleve års fengsel, sier en jurist ved statsadvokatembetet til avisen.

I tillegg ber aktor om bøter på 1,7 millioner euro i tillegg til at Reitan betaler det han angivelig skylder i skatt.

Reitan selv poengterer gjennom sin presseansvarlige at påtaleavgjørelsen er anket til en høyere rettsinstans, og at matmilliardæren derfor ikke anser seg som tiltalt i saken. Han handlet i god tro og på råd fra advokaten som bisto ham, ifølge Berit Hvalrygg.

– Vi bekrefter at Reitan er i en ankeprosess på anklager han motstrider på alle punkter, sier hun.

Les også

Reitan selger luksusbolig på Nesøya

Les også

Odd Reitan i spansk skattesak

Publisert:

Flere artikler