Pål Gruben anker fengselsdommen

Tidligere investor og IT-sjef Pål Gruben (49) anker dommen på tre år og seks måneders fengsel han fikk for hvitvasking i mai.

ANKER: Tidligere investoren Pål Gruben (49) ble dømt til tre år og seks måneders fengsel for hvitvasking.
Publisert:

– Vi har inngitt fristavbrytende anke. Han fastholder at han ikke er skyldig og ønsker en ny vurdering i retten, opplyser advokat John Christian Elden til NA24.

Gruben ble dømt for hvitvasking av 24 millioner kroner. Oslo tingrett la seg nesten to år under aktors påstand og konkluderte med at tre og et halvt års fengsel var en passende straff.

Gruben ble pågrepet av Økokrim i 2010 rett etter at han hadde vekslet 30.000 euro på Oslo sentralstasjon. Han og tre medtiltalte erklærte seg ikke skyldige da saken startet.

De tre andre ble dømt til fengsel mellom ett år og to måneder og to år og to måneder. Halve dommen ble gjort betinget for de tre. Gruben ble i tillegg til fengselsstraffen dømt til å få inndratt 17,5 millioner kroner.

Den tidligere investoren ble dømt for grovt skattesvik i 2002. Han har ikke hatt inntekt av betydning de siste seks årene.

«Gull-Gruben»

Pål Gruben var IT-sjef i meglerhuset DNB Market på 90-tallet. Han sluttet i jobben for å drive med aksjeinvesteringer, ifølge VG.

Etter høyt spill i finansmarkedet fikk han kallenavn som «Gull-Gruben» og «Kongen».

LES OGSÅ:

Publisert: