Ansatte tar ut stevning mot SAS

Varehåndteringsselskapet Spirit Air Cargos ansatte har stevnet eierselskapet SAS Ground Holding for å unngå lønnskutt.

NEKTER LØNNSKUTT: 126 ansatte i underselskapet Spirit Air Cargo nekter lønnsreduksjon på 10 prosent, og mener kravet om lønnskutt bryter med EU-dom. Her er ansatte i bakkeselskapet Ground Holding på Gardermoen.
Publisert: Publisert:

Selskapet Spirit Air Cargos, som opererer i Norge, Sverige og Danmark, har vært flyttet rundt i SAS-systemet i flere år.

Det er overføringen til SAS Ground Holding som nå gjør at selskapets 126 ansatte nå må ned 10 prosent i lønn, skriver Dagens Næringsliv.

SAS Ground Holding er ett av selskapene som må selges i SAS' redningspakke, som ble lagt frem i november i fjor. I tillegg til salg av flere av SAS eiendeler måtte SAS-ansatte i høst gå med på kraftige lønnskutt.

LES OGSÅ: Her er SAS' kriseplan

LO-advokat, Sigurd-Øyvind Kambastad, som har tatt ut stevningen for de ansatte, mener saken er interessant siden en EU-dom sier at lønn ikke kan settes ned selv om ansatte går over på ny tariffavtale og nye lønnsatser i virksomhetsoverdragelser.

SAS på sin side avviser kravet blankt.

- Vi mener transaksjonene er utført riktig ut fra retningslinjene i arbeidsmiljøloven, sier personalansvarlig Terje Horn Evensen i SAS Ground Holding til Dagens Næringsliv, som som ikke vil kommentere detaljer før saken skal opp i retten.

I tillegg har 20 ansatte organisert gjennom Luftfartens funksjonærforening motsagt seg lønnsreduksjon. Også disse ansatte truer med stevning om ikke partene blir enige.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no